Mistletoe mimosas met cranberry sap en rozemarijn

Mistletoe mimosas met cranberry sap en rozemarijn

De feestdagen vragen om sprankelende drankjes en dus wil je dit recept voor mistletoe mimosas maar al te graag hebben. Het enige dat je nodig hebt is cranberries, cranberrysap, appelsap, cava of prosecco en verse rozemarijn. Fris, fruitig en feestelijk dus en daarnaast zijn ze ook nog eens leuk om naar te kijken, want het oog wil ook wat. Dat snappen we maar al te goed. Serveer de mimosas in een martini glas of een champagneglas, doe vooral wat je zelf leuk vindt. Dit drankje valt hoe dan ook in de smaak, beloven we.

Kerst 2023Kerst 2023

Ingrediënten

Mistletoe mimosas: Het recept

  1. Pak de ijsblokjesvorm en vul deze stuk voor stuk met 1 of 2 bevroren cranberries. En vul ze daarna met cranberry sap en appelsap. Vol? Sluit de ijsblokjesvorm en zet het in de vriezer. Tip: meng 1 glas cranberry sap en 1 glas appelsap vooraf met elkaar in een maatbeker. Zo zorg je ervoor dat je de juiste verhouding in iedere ijsblokjesvorm hebt. 

  2. Bewaar de rest van de cranberry sap en appelsap in de koelkast en zorg er ook voor dat je cava of prosecco koud staat.

  3. Haal de ijsblokjes uit de vriezer en doe in ieder glas een ijsblokje. Heb je een kleine ijsblokjesvorm, doe dan 2 ijsblokjes per glas. 

  4. Voeg vervolgens nog wat extra cranberry- en appelsap toe aan elk glas (ongeveer 1/3), omdat het soms wel even kan duren voordat je ijsblokje is gesmolten. 
  5. Open daarna de fles cava of prosecco voorzichtig en schenk elk glas vol (ongeveer 2/3).

  6. Garneer elke Mistletoe Mimosa met een takje verse rozemarijn. 

  7. Serveer de Mistletoe Mimosas tijdens een heerlijke brunch of kerstdiner of tijdens iedere andere feestdag in december. 

Cheers to you honeys en geniet van deze sprankly mistletoe mimosas, wij zijn dol op ze!

Op zoek naar andere kerstrecepten en kerstdesserts?

Serveer onze heerlijke courgettesoep of Spaanse paella als je een keer voor iets anders wil gaan. Op zoek naar een kerstdessert? Onze meringues met mascarpone en rood fruit mag niet ontbreken op de kersttafel. Of ga voor de meringues met passievrucht curd.  

Meer van onze favoriete recepten

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Mistletoe mimosas met cranberry sap en rozemarijn

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Makkelijk recept voor Spaanse paella

Pompoensoep makkelijk & snel

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

BBQ-salade met komkommer, feta en munt

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips