Meringues met passievrucht curd

Meringues met passievrucht curd

We love meringues. Dit keer een recept voor meringues met passievrucht. Ideaal als toetje of voor bij de koffie. Met deze meringues zit je al snel goed.

We love meringues. Ze zijn makkelijk te maken en ze doen het altijd goed. Heb je ons meringue recept met blauwe bessen en frambozen ook al gezien? Dit keer een recept met meringues gecombineerd met een andere fruitsoort, namelijk passievrucht. Wat ons betreft een perfect match. Ideaal als toetje of gewoon voor bij de koffie. 

Ingrediënten

Meringues

Mascarpone

Passievrucht curd

MERINGUES PASSIEVRUCHT: Het recept

1. Verwarm de oven voor op 120 graden.

2. Splits de eieren zodat je alleen de eiwitten over houdt. Klop deze op in een schone, vetvrije kom. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen totdat er glanzende pieken ontstaan. Als je de kom op de kop houdt moet alles in de kom blijven zitten.

3. Doe de eiwitten in een spuitzak (je kunt hiervoor ook een stevig plastic zakje gebruiken en hier de punt van afknippen) en spuit ongeveer 10 gelijke hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Je kunt dit ook gewoon met een lepel hoopjes maken als je geen spuitzak hebt.

4. Zet dit 60 minuten in de oven. Zet vervolgens de oven uit en de ovendeur op een kiertje met de meringues er nog in. Laat dit zo nog minimaal een uur in de oven staan.

5. Klop ondertussen de mascarpone los en voeg hier (naar smaak) poedersuiker aan toe.

6. Doe voor de curd de passievruchtpulp, citroensap, boter en suiker in een pannetje en breng tot net onder het kookpunt. Haal het pannetje van het vuur.  

7. Klop in een andere kom de dooiers met de maïzena en voeg langzaam toe aan de curd. Zet de pan weer op het vuur en breng langzaam tegen het kookpunt aan, blijf goed roeren. Haal de curd uit de pan zodra het kookt en laat afkoelen. 8. Maak vervolgens de borden op door torentjes te maken. Begin met een meringue, dan een laagje mascarpone en dan een flinke lepel curd. Leg hier vervolgens nog een meringue op en maak weer af met mascarpone en curd. Bovenop kan nog een beetje poedersuiker, want nooit te veel suiker toch?

Meer van onze favoriete recepten

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Mistletoe mimosas met cranberry sap en rozemarijn

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Makkelijk recept voor Spaanse paella

Pompoensoep makkelijk & snel

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

BBQ-salade met komkommer, feta en munt

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips