Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Het is tijd voor een date night, deze keer in het mooie Valkenburg waar je op iedere hoek van de straat de kerstsfeer proeft en je het instant vakantiegevoel krijgt als je binnenrijdt. We zijn er voor een wel heel bijzonder bezoekje, want Bistro Francis heeft sinds oktober haar deuren geopend. Een klassiek Franse bistro dat zich heeft gevestigd in een oud klooster. De locatie, de keuken én het interieur, niets is aan toeval overgelaten, nou dan heb je ons wel hoor. Op naar Valkenburg, let this date night begin.

Samen op tournée en France

Om binnen te komen scan je de QR-code en de deuren van Bistro Francis, en het erboven liggende Hotel Kint, gaan open. Het interieur is direct te herkennen aan de stijl van Reiters-Wings. Een stijl die precies de romantiek en elegantie van Frankrijk uitstraalt. Eenmaal binnen verkeren we direct in Franse sferen en nemen we plaats aan de grote bar in het midden van de zaak. En dat kan maar één ding betekenen; het is tijd voor champagne.

Terwijl we met een glas champagne bijpraten aan de grote bar in het midden van de zaak, vertelt gastheer Dennis ons alles over Bistro Francis. Daarna wordt de kaart met appetizers onder onze neus geschoven met daarop kleine gerechtjes om je glaasje bubbels mee te vergezellen. Van camembert uit de oven tot oesters en jawel, escargots au beurre maître d’hôtel, die moesten natuurlijk geproefd worden. Want foodies dat we zijn, dit eten we niet vaak. Terwijl de bubbels worden bijgevuld en de l’ escargots worden geserveerd, kletsen we verder en vergeten we compleet de tijd. En laten we eerlijk zijn, dat is alles wat je wil op een vrijdagavond na een drukke werkweek. 

Gastheer met Franse flair

Na de nodige bubbels is het tijd om ons te verplaatsen naar een van de tafeltjes die mooi is ingedekt voor ons. Dennis vertelt alles over de wijnen die ze schenken en vraagt van welke wijn we houden. We gaan voor een glas rode wijn uit Frankrijk. Sowieso even complimenten voor gastheer Dennis die alles op alles zet om je avond onvergetelijk te maken. Niet één keer hebben we onze hand op hoeven steken om iets te vragen. Van het bijvullen van onze wijnglazen (heel belangrijk) tot het gedetailleerd uitleggen van elk gerecht, Dennis begrijpt de kunst van service.  

Liefde gaat door de maag

De kleine maar fijne kaart van Bistro Francis weerspiegelt de Franse keuken: klassiek, toegankelijk en verfijnd. Met opties voor vlees, vis en vegetarische liefhebbers en een speciale aanbeveling van de chefs. Beiden kiezen we een ander voor- en hoofdgerecht. Zodat we dit kunnen delen en op die manier zoveel mogelijk kunnen proeven. Als hoofdgerecht kiezen we heilbot en de Bavette. Als side dishes gaan we voor de haricots verts en aardappelmousseline.

Terwijl we wachten op ons hoofdgerecht, zien we in de grote open keuken de chef koks druk bezig zijn met het bereiden ervan. Glazen worden bijgevuld en er wordt nog een beetje meer gekletst. Als je ons zou vertellen dat we in een all day dining bistro midden in Parijs zitten, zouden we het ook geloven.  Wat een feestje deze avond, al helemaal na het proeven van de hoofdgerechten. Echt ‘excellente cuisine’. En ja, zoals Bistro Francis het zelf al zegt: liefde gaat door de maag… Ons heb je dus. 

Casual chique dinereN, LUNCHEN & ONTBIJTEN

Met Bistro Francis heeft Valkenburg er een nieuwe hotspot bij waar je heerlijk ongedwongen kan genieten van goed eten. In een casual chique setting en lekker comfy. Het leuke is dat Hotel Kint zich boven het restaurant bevindt. In het restaurant kom je dan ook toeristen, lokale mensen en hotelgasten tegen. Juist die mix aan mensen maakt het zo gezellig. Slaap je in hotel Kint? Het ontbijt wordt in Bistro Francis geserveerd, lucky you. Een ontbijtje op z’n beste Frans dus. 

Bistro Francis

Van woensdag t/m zondag schuif je bij de bistro aan voor een heerlijke lunch of ontbijt. Diner wordt van vrijdag t/m zondag geserveerd. Meer weten over deze hotspot? Check bistrofrancis.nl/

Kerst 2023Kerst 2023

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao