Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

De founders van Beaumont. Wie kent ze niet. Beaumont is al jaren een begrip in Maastricht. Met hun hotel met naastgelegen restaurant Harry’s en sinds kort hun nieuwe concept: Founders Bar, zijn ze niet meer weg te denken uit de stad. Founders Bar is de nieuwe aanwinst van Beaumont. Naast een overnachting en het beleven van een culinaire avond, kan je vanaf heden ook tasty cocktails drinken bij Beaumont en wel in deze unieke hotelbar in Maastricht. Iedere woensdagavond is het Jazz Night en wordt er live jazzmuziek gespeeld. Wij waren erbij.

Back to the twenties

De naam van de bar zegt het al, het doet eer aan de founders van Hotel Beaumont. Zij die als eerste de deuren van het hotel openden in Maastricht. Maar daarnaast is het ook een ode aan de jaren 20. Het tijdperk waar in grote steden als Parijs en Londen, de ene naar de andere fancy hotelbar werd geopend en beroemd werd. En ben eerlijk, niets gaat boven de jaren 20 stijl. Denk je aan de twenties dan denk je aan donker, shiny, chique en classy. En laat dat nou net de stijl zijn waarin Founders Bar is ontworpen. Donkere zithoeken, de bar die het middelpunt van de zaak vormt, fluwelen stoffen, gouden details. Alsof je dus echt in hartje Londen of Parijs zit en dat gewoon in Maastricht. 

De vier verschillende kamers waar Founders Bar in is opgedeeld, geven de ruimte een intieme touch. Het is dan ook dé plek om je eerste date mee naartoe te nemen of gezellig bij te kletsen met een vriendin. Maar ook met een klein groepje vrienden zit je goed. Het interieur is ontworpen door Studio Lindse uit Amsterdam en is echt waanzinnig. De foto’s spreken voor zich…

Een classic not so classic hotelbar in maastricht

Bij binnenkomst kan je plaatsnemen aan een van de tafeltjes of direct aan de bar (aanrader!). Op de kaart vind je naast sterke dranken, cocktails en wijn, een aantal bites om bij je borrel te bestellen. Een must vinden wij, want het is geen borrel zonder bites. Van charcuterie en oesters tot, uiteraard, ‘Dutch bitterballs’. Meer honger? Ga voor een caesar salade of goede hamburger. In dat laatste geval kan je beter plaatsnemen aan een van de tafeltjes want de kans is groot dat dit niet helemaal fancy gaat.

Shake it till you make it

Vanachter de bar shaken ze ter plekke je favo cocktail. Het is dus bijna een uitje op zich om aan de bar te zitten. Op de kaart vind je allerlei bijzondere cocktails met een twist. Sterker nog, er wordt zelfs scheikunde toegepast. Vertel de bartender van welke smaken je houdt en ze adviseren welke cocktail bij je past. Zo probeerden we de cocktail ‘Intergalactic’ met whisky, iets wat we zelf nooit zo snel zouden uitkiezen. Meer fan van een pornstar martini of espresso martini? No worries, ook die shaken ze met liefde voor je. Maar het draait niet alleen om cocktails bij Founders Bar, ook de selectie aan wijnen maakt deze hotelbar in hartje Maastricht uniek. Op de kaart vind je een paar wijnen maar vraag gerust naar de uitgebreide wijnkaart, daar staan er zo’n 350 op.

Live jazz op woensdag

Als kers op de taart heeft Founders Bar in Maastricht iedere woensdag een Jazz Night. Vanaf 19.00 uur start de livemuziek en geniet je van een cocktail of wijntje met jazzy tunes op de achtergrond. Ben je dus op zoek naar een leuke plek om doordeweeks een drankje te doen? Ga dan zeker op woensdag naar Founders Bar. Met je date, vriend(in) of gezellig met een clubje vrienden. Tijdens de avond kom je hotelgasten, toeristen en locals tegen en die mix van mensen maakt het extra gezellig. Op woensdag borrelen iets te enthousiast voor jou? Natuurlijk is deze fancy hotelbar ook op iedere andere dag van de week geopend.

ZELF AAN DE COCKTAILS BIJ FOUNDERS BAR?

Binnenkort zelf een bezoekje brengen aan Founders Bar in Maastricht? Loop naar binnen via de ingang van Hotel Beaumont – aan de zijkant van Restaurant Harry’s in Maastricht – dan kom je vanzelf uit bij Founders Bar. 

Entrance at Beaumont Hotel, Lage Barakken 10, 6221 CJ Maastricht

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao