Meringues met mascarpone & rood fruit

Meringues met mascarpone & rood fruit

Zo af en toe maakt de zon plaats voor een fijne regendag. En we weten allemaal dat regendagen een stukje fijner zijn als er lekker eten in huis is. Dus voor de eerstvolgende regendag: een nieuw recept. Meringues met mascarpone, blauwe bessen en framboosjes.

Zo af en toe maakt de zon plaats voor een fijne regendag. En we weten allemaal dat regendagen een stukje fijner zijn als er lekker eten in huis is. Dus voor de eerstvolgende regendag: een nieuw bakrecept. Meringues met mascarpone en rood fruit. Dit keer een overheerlijk toetje met zomerfruit. En be honest, zomerfruit is toch echt het beste ooit? Laat staan in een toetje. Feest!  

Ingrediënten

meringues rood fruit: Het recept

1. Verwarm de oven voor op 120 graden.

2. Splits de eieren zodat je alleen de eiwitten over houdt. Klop deze op in een schone, vetvrije kom. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen totdat er glanzende pieken ontstaan. Als je de kom op de kop houdt moet alles in de kom blijven zitten.

3. Doe de eiwitten in een spuitzak (je kunt hiervoor ook een stevig plastic zakje gebruiken en hier de punt van afknippen) en spuit ongeveer 20 gelijke hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Je kunt dit ook gewoon met een lepel hoopjes maken als je geen spuitzak hebt.

4. Zet dit 60 minuten in de oven.  

5. Zet vervolgens de oven uit en de ovendeur op een kiertje met de meringues er nog in. Laat dit zo nog minimaal een uur in de oven staan. Klop ondertussen de mascarpone los en voeg hier (naar smaak) poedersuiker aan toe.  

6. Maak vervolgens de borden op door te beginnen met een laag meringues en hier de mascarpone en rood fruit over te verdelen. Ik maak meestal 1 of 2 borden om te delen maar je kunt ze natuurlijk ook per persoon maken.

Meer van onze favoriete recepten

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Mistletoe mimosas met cranberry sap en rozemarijn

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Makkelijk recept voor Spaanse paella

Pompoensoep makkelijk & snel

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

BBQ-salade met komkommer, feta en munt

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips