Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

De founders van Beaumont. Wie kent ze niet. Beaumont is al jaren een begrip in Maastricht. Met hun hotel met naastgelegen restaurant Harry’s en sinds kort hun nieuwe concept: Founders Bar, zijn ze niet meer weg te denken uit de stad. Founders Bar is de nieuwe aanwinst van Beaumont. Naast een overnachting en het beleven van een culinaire avond, kan je vanaf heden ook tasty cocktails drinken bij Beaumont en wel in deze unieke hotelbar in Maastricht. Iedere woensdagavond is het Jazz Night en wordt er live jazzmuziek gespeeld. Wij waren erbij.

Mistletoe mimosas met cranberry sap en rozemarijn

Mistletoe mimosas recept

De feestdagen vragen om sprankelende drankjes en dus wil je dit recept voor mistletoe mimosas maar al te graag hebben. Het enige dat je nodig hebt is cranberries, cranberrysap, appelsap, cava of prosecco en verse rozemarijn. Fris, fruitig en feestelijk dus en daarnaast zijn ze ook nog eens leuk om naar te kijken, want het oog wil ook wat. Dat snappen we maar al te goed. Serveer de mimosas in een martini glas of een champagneglas, doe vooral wat je zelf leuk vindt. Dit drankje valt hoe dan ook in de smaak, beloven we.

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Het is tijd voor een date night, deze keer in het mooie Valkenburg waar je op iedere hoek van de straat de kerstsfeer proeft en je het instant vakantiegevoel krijgt als je binnenrijdt. We zijn er voor een wel heel bijzonder bezoekje, want Bistro Francis heeft sinds oktober haar deuren geopend. Een klassiek Franse bistro dat zich heeft gevestigd in een oud klooster. De locatie, de keuken én het interieur, niets is aan toeval overgelaten, nou dan heb je ons wel hoor. Op naar Valkenburg, let this date night begin.

Makkelijk recept voor Spaanse paella

Makkelijk recept voor Spaanse paella

Eén groot voordeel van het hebben van een Spaanse vriend, is dat je regelmatig een Spaans gerecht krijgt voorgeschoteld. En dat is op z’n zachts gezegd niet verkeerd. Maar soms zijn er van die recepten waarvan je denkt: dit wil ik ook leren maken. Dat gebeurde ook met de Spaanse paella die we regelmatig thuis eten. En nee, niet meer alleen gemaakt wordt door mijn vriend. Zelf sta ik maar al te graag in de keuken om dit makkelijke recept voor Spaanse paella te maken. Want naast dat het makkelijk te maken is, is het ook nog eens leuk om te maken. Gewoon omdat het weer eens iets anders is. Een makkelijk recept voor Spaanse paella incoming!

Pompoensoep makkelijk & snel

Recept pompoensoep

Het is weer tijd voor herfstrecepten! Denk je aan de herfst dan denk je sowieso aan pompoen, althans wij wel. Pompoenrisotto, een traybake met pompoen én niet te vergeten: een zelfgemaakte pompoensoep. Het fijne aan dit recept voor pompoensoep is dat het makkelijk en snel te maken is. Ook zit het boordevol groente en dat betekent dat je met deze pompoensoep ook nog eens iets gezonds op tafel zet.

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Zodra je begint aan je reis door Thailand is de kans groot dat je land op Bangkok. Het startpunt van je reis. En hoewel veel mensen me waarschuwde voor deze enorm grote en drukke stad, was het voor mij de eerste plek waar ik Azië mocht ontdekken en waar ik als een blok viel voor het mooie land Thailand. Ja, het is een grote en drukke stad maar tegelijkertijd is het ook een van de beste plekken op de wereld voor streetfood. En als mega foodie zit je hier dan natuurlijk goed. Maar laten we de rooftops, tempels en lokale markten niet vergeten. Ga je binnenkort naar Thailand en start je reis in Bangkok? Neem onderstaande tips in Bangkok alvast mee.

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Op zoek naar een avontuur voor je smaakpapillen? Zet Bangkok op je lijstje. Ik neem je in deze blog mee op een culinair avontuur naar het bruisende Bangkok. De stad die nooit slaapt, heeft niet alleen een levendige cultuur en waanzinnig mooie tempels en boeddha’s, maar ook een onweerstaanbare foodscene. Het begint allemaal met de onweerstaanbare streetfoodkraampjes die elke hoek van de stad sieren. Maar ook aan plastic-stoeltjes-restaurants geen gebrek. Want ja, op deze plekken eet je toch echt het lekkers. Al helemaal als je jezelf wil onderdompelen in het lokale leven. Kortom: Bangkok has it all. Eten in Bangkok? Hier moet je zijn.

BBQ-salade met komkommer, feta en munt

Frisse zomersalade met feta, munt en granaatappel

De zomer is in volle gang en dat betekent tijd voor barbecues en gezellige en gezonde bijgerechten voor bij de BBQ, zoals een heerlijk kleurrijke en frisse BBQ-salade. Deze frisse salade met munt, feta en komkommer met een frisse dressing van olijfolie, Italiaanse kruiden en citroen doet het op elke zomerse tafel goed. En dit saladerecept doet het al helemaal goed bij een BBQ in de tuin. Laten we meteen aan de slag gaan met het bereiden van dit BBQ-recept en een heerlijke frisse salade op tafel zetten.

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

Zaragoza klinkt je misschien niet meteen bekend in de oren. Deze stad ligt in het noordoosten van Spanje, in de regio Aragón. Eigenlijk ligt het precies tussen Barcelona en Madrid in. Veel Nederlandse toeristen zul je er niet vinden en juist dat maakt deze stad zo bijzonder. Er is veel te zien en te doen én vooral heel veel lekkere tapas te eten. Want deze stad staat bekend om z’n tapaswijk ‘El Tubo’. Inmiddels ben ik – Janneke – al heel wat keren in deze stad geweest, want mijn vriend komt hier vandaan. En dus zijn onderstaande Zaragoza hotspots en handige tips van een local. Oftewel: sla ze op en boek direct je ticket naar deze stad.

6 X cocktails drinken op Curaçao

Als ik denk aan een tropisch eiland, dan denk ik eigenlijk meteen aan een cocktail in m’n hand. Lekker weer en zon, zee, strand gaan nu eenmaal goed samen met een lekkere cocktail. In principe krijg je op bijna iedere plek wel de standaard cocktails zoals een daquiri, mojito of een amaretto sour. Maar bij sommige hotspots in Curaçao hebben ze toch net even een iets uitgebreidere cocktail kaart. Wij hebben de leukste plekjes voor cocktails op Curaçao voor jullie verzameld.