Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Zodra je begint aan je reis door Thailand is de kans groot dat je land op Bangkok. Het startpunt van je reis. En hoewel veel mensen me waarschuwde voor deze enorm grote en drukke stad, was het voor mij de eerste plek waar ik Azië mocht ontdekken en waar ik als een blok viel voor het mooie land Thailand. Ja, het is een grote en drukke stad maar tegelijkertijd is het ook een van de beste plekken op de wereld voor streetfood. En als mega foodie zit je hier dan natuurlijk goed. Maar laten we de rooftops, tempels en lokale markten niet vergeten. Ga je binnenkort naar Thailand en start je reis in Bangkok? Neem onderstaande tips in Bangkok alvast mee.

Tips in Bangkok: Ontbijten, lunchen & dineren

Bangkok is de ultieme bestemming voor liefhebbers van (street)food. Op vrijwel elke straathoek kom je schattige eetkraampjes tegen met heerlijk eten, verse mango sapjes en andere Thaise lekkernijen. En de kans is groot dat je tijdens het verkennen van de stad Bangkok, verschillende markten waar de lokale bevolking hun verse groenten en vlees inslaat, tegenkomt. Omdat ik zoals gewoonlijk weer een hele lijst met leuke eetplekjes in Bangkok heb, heb ik er een aparte blogpost over geschreven. Ontdek al mijn must-visit restaurants in Bangkok hier.

Tips in Bangkok: hotels

Villa Bangkok

Bangkok bestaat voor mijn gevoel uit twee gedeelten: het moderne Bangkok (lees: New York) en het oudere gedeelte waar Koh San Road ligt en veel tempels te vinden zijn. Wij startten onze journey in de buurt van Koh San Road en dat was top. Villa Bangkok is een boutique hotel met een fijn zwembad, gratis wasmachine, lekkere ontbijtjes en mooie kamers. Maar nog belangrijker: allerlei leuke dingen om te doen en zien liggen in de buurt van dit hotel. Denk aan Koh San Road, Wat Phro (de grote Boeddha), de rivier, floating market en ga zo maar door. 

 

Hotel The Quarter by Onnut

We sloten onze reis ook af in Bangkok en verbleven toen in het moderne gedeelte, bij Hotel The Quarter by Onnut. Inclusief rooftop-zwembad. Ook dit hotel ligt centraal, want allerlei grote winkelcentra (zoals Siam en MBK) en rooftopbars waar je cocktails kunt drinken, liggen in de buurt. Dit charmante boutique hotel heeft mooie kamers en er hangt een fijne sfeer. Na een drukke dag in de stad kun je is het heerlijk tot rust komen bij het zwembad op het dak. En check even het uitzicht vanaf het zwembad. Rond zonsondergang zie je de skyline van Bangkok in allerlei mooie kleuren. 

tIPS in Bangkok: tuktuk, taxi of de skytrain?

Het verkeer is op z’n zachts gezegd nogal chaotisch in Bangkok. Het is er druk, er staat overal file en de tuktuks rijden je zowat omver. Hou er dan ook rekening mee dat je over kleine afstanden langer doet dan normaal. Wil je naar dat ene winkelcentrum 12 kilometer verderop? Dan kan het zomaar zijn dat je 45 minuten onderweg bent. Maar je hebt vakantie en dus is dat helemaal prima. 

Met de taxi

Het handigste vervoermiddel is een taxi. Download de app Grab op je telefoon en overal waar je bent kan je – net als Uber – een taxi bestellen. De prijzen zijn laag en vergelijkbaar met de kosten van het openbaar vervoer. Het is dus vaak beter om een taxi te pakken, zeker omdat je dan gewoon lekker kan blijven zitten. Hou je een taxi op straat aan? Onderhandel dan altijd! Zo checkte wij vaak eerst de prijs op Grab en hielden we daarna een taxi aan. Je kan ook zeggen dat je wil dat ze de meter aanzetten, maar daar doen veel taxichauffeurs in Bangkok niet aan. 

Een ritje op de tuktuk

Oh, en een ritje in de tuktuk mag je natuurlijk niet overslaan als je in Thailand bent. Ze rijden als gekken dus zou het vooral bij die ene keer laten, maar het is een hele ervaring en dus moet je het een keer gedaan hebben. En ook hier geldt weer: vergeet niet te onderhandelen. 

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao