Koude pastasalade

Koude pastasalade

Een koude pastasalade is altijd een goed idee. Zeker wanneer de temperaturen stijgen of als je een lange werkdag voor de boeg hebt en je iets to go wilt nemen. Pasta, feta, tonijn, tomaatjes, augurk en mixen maar!

Dit koude pastasalade recept is perfect voor op een heerlijke zomerdag. Want zomer betekent balkonsessies. Tijd voor balkonwaardig-eten. Met andere woorden: een gerecht dat geschikt is om te eten op dagen dat zelfs ademen ervoor zorgt dat je een plasje zweet achterlaat. Makkelijk om in elkaar te flansen en voedsel dat koud is, ook niet heel onbelangrijk. Een soepje wegwerken op je balkon is namelijk niet echt ideaal wanneer de temperaturen om je heen ongeveer gelijk zijn aan die van je soep. Ook handig om mee to go te nemen, voor als je een lange werkdag hebt. Dus long story short: een recept voor koude pastasalade.  

Ingrediënten

Extra

Koude pastasalade: Het recept

Dit recept gaat niet heel life changing zijn, want je kunt natuurlijk alles wat je wilt in een pastasalade gooien. Maar deze combi is wél heel lekker. We hebben geen hoeveelheden bij de ingrediënten gezet, want het is maar net hoeveel je er van alles in wilt doen. Oh, en deze salade gaat ook best lekker bij de BBQ.

1. Kook de pasta volgens de verpakking en laat afkoelen. Heb je haast? Spoel de pasta met koud water. Doe de afgekoelde pasta in een grote kom of laat in de pan. 

2. Snij de zongedroogde tomaatjes, augurkjes, feta en cherrytomaatjes klein. 

3. Open het blikje tonijn en giet een deel van de olie af. 

4. Voeg alle ingrediënten toe aan de pasta en meng alles door elkaar. Voeg als laatste de sla toe en breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Een kind kan de was doen. Kom maar door met die zon!

Meer van onze favoriete recepten

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Mistletoe mimosas met cranberry sap en rozemarijn

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Makkelijk recept voor Spaanse paella

Pompoensoep makkelijk & snel

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

BBQ-salade met komkommer, feta en munt

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips