Verse wafels

Verse wafels

Je kunt ons zonder twijfel wakker maken voor de geur van versgebakken wafels. Het doet ons altijd een beetje denken aan vroeger, want wafels werden natuurlijk altijd door oma gebakken. Inmiddels heeft moeders de skills overgenomen en heel af en toe doen we zelf een poging. Het recept van deze overheerlijke wafels willen we je natuurlijk niet onthouden. Dus bij deze: het recept voor heerlijk verse fluffy wafels.

Een recept voor fluffy wafels dus. Voor bij de koffie, met een theetje of als tussendoortje gewoon omdat het kan. Deze zoete wafels  kunnen op elk moment van de dag worden gegeten, of het nu als ontbijt, lunch, dessert of snack is. Ze zijn perfect voor een lazy Sunday of als er vrienden op bezoek komen. Het beste van alles is dat je ze kunt eten zoals je zelf wil. Met  slagroom, fruit, chocolade of poedersuiker.

Als je op zoek bent naar een traditioneel recept voor wafels om thuis te maken, dan zit je hier goed. Ons recept voor wafels is makkelijk te maken en voordat je het weet heb je perfect gebakken wafels op tafel staan. 

Pak je wafelijzer en volg onderstaande stappen voor ons recept voor wafels. Oh, en vergeet niet een fotootje te delen met ons als ze klaar zijn.

Ingrediënten

Verse wafels: Het recept

1. Oké let’s go. Verzamel alles wat je nodig hebt voor dit recept voor wafels, zodat je zeker weet dat je alles in huis hebt en niet voor verrassingen komt te staan. 

2. Pak een grote kom en voeg de witte basterdsuiker, de vanillesuiker en de margarine toe. Is de margarine nog hard? Smelt deze dan eerst even in de magnetron. Ongeveer 10 seconde.

3. Mix het geheel met de mixer en voeg één voor één de eieren er toe. Totdat het een glad mengsel is.

4. Doe vervolgens de bloem in een zeef en voeg ook de de bakpoeder toe. Zeef dit geheel. Voeg het vervolgens in delen toe aan het beslag totdat alle bloem op is. Mix het geheel goed door elkaar totdat je een luchtig beslag hebt. 

5. Tijd voor de real deal! Steek het wafelijzer in en spray het rooster in met een bakspray. Want we willen natuurlijk geen sticky wafels. Leg vervolgens – met 2 lepels – een hoopje beslag in linkergedeelte van het hete wafelijzer. En dit doe je ook aan het rechtergedeelte van het wafelijzer. Bak de wafels vervolgens mooi bruin. Geen zorgen als de eerste mislukt, dit gebeurt de beste.

6. Et voilà! Binnen no time heb je 30 heerlijke wafels op tafel staan en vraagt iedereen je naar dit heerlijke recept voor wafels. Serveer ze met wat poedersuiker of eet ze gewoon zo op. 

Meer van onze favoriete recepten

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Mistletoe mimosas met cranberry sap en rozemarijn

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Makkelijk recept voor Spaanse paella

Pompoensoep makkelijk & snel

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

BBQ-salade met komkommer, feta en munt

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips