Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Op zoek naar een avontuur voor je smaakpapillen? Zet Bangkok op je lijstje. Ik neem je in deze blog mee op een culinair avontuur naar het bruisende Bangkok. De stad die nooit slaapt, heeft niet alleen een levendige cultuur en waanzinnig mooie tempels en boeddha's, maar ook een onweerstaanbare foodscene. Het begint allemaal met de onweerstaanbare streetfoodkraampjes die elke hoek van de stad sieren. Maar ook aan plastic-stoeltjes-restaurants geen gebrek. Want ja, op deze plekken eet je toch echt het lekkers. Al helemaal als je jezelf wil onderdompelen in het lokale leven. Kortom: Bangkok has it all. Eten in Bangkok? Hier moet je zijn.

Streetfood in bangkok, Thailand

Voor streetfood ben je in Bangkok aan juiste adres. En hoe, het is echt een walhalla. Op iedere hoek van de straat vind je schattige kraampjes met eten, verse fruitsapjes en iced latte’s. Maar ook de verschillende ‘markets’ die je onverwachts midden in de stad tegenkomt en waar de lokale mensen hun groente en vlees halen. De meeste eetkraampjes hebben geen naam en ontdek je terwijl je door het prachtige Bangkok loopt. Eten in Bangkok doe je dus niet altijd in een restaurant, maar vooral vaak langs de weg. En het leuke is, in Bangkok kennen ze geen vaste eettijden. De mensen eten wanneer ze honger hebben en dat is dus zo’n beetje de hele dag door. 

Tip: eet alleen bij kraampjes waar het druk is en vlees/vis nog niet is voorgebakken, maar vers voor je wordt gemaakt. Scheelt je weer een ‘Bangkok belly’. 

The Family - in de buurt van Koh San Road

Wil je wel een keer eten in een restaurant in Bangkok? Hier moet je wezen! Dit restaurant lag om de hoek van ons hotel en ontdekte we per toeval. Het restaurant wordt gerund door – de naam zegt het al – een grote familie. Terwijl je plaatsneemt op een van de plastic stoeltjes aan het water, wordt het eten op straat voor je bereidt. The ultimate Thai food experience. Wij bestelden de paneang curry en fried rice en deelden een Chang – een Thais biertje. Voor mij was het een van de beste curry’s die ik in heel Thailand gegeten heb. Aanrader dus! 

1 6 Prachathipatai Rd, Khwaeng Ban Phan Thom, Khet Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand

Thipsamai - in de buurt van phra nakorn

Denk je aan Thailand dan denk je sowieso aan padthai. Voor dit noodlegerecht kan je me ’s nachts wakker maken want oh, wat is dit lekker. De teller staat aan het einde van de reis op 12x padthai in 3 weken (sorry not sorry). En dus moesten we ook de beste van heel Thailand proeven: de padthai van Thipsamai. We schrokken ons kapot toen we de lange rij voor dit restaurant zagen, maar dat hebben ze iedere dag en dus weten ze precies hoe ze alles in goede banen moeten leiden. Een half uur later zaten we binnen aan een tafeltje. Buiten in de rij hadden we onze bestelling al doorgegeven en dus was het wachten op de famous padthai. Het unieke aan de padthai van Thipsamai is dat het in een dunne omelet wordt geserveerd. Als je de foto hierboven ziet begrijp je wat ik bedoel. Nou, ik zou willen dat ik er 2 had besteld want man, wat is dit lekker. Ook een dikke tip!

313 315 Maha Chai Rd, Samran Rat, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand

Foxhole bkk - baNGKOK OLD TOWN

In het hart van het ‘oude’ Bangkok vind je deze te gekke koffiebar aka ontbijt- en lunchplek: Foxhole BKK. De naam zegt het al, dit gezellige plekje ligt een beetje verstopt op een binnenpleintje. De eigenaar heeft het tentje samen met zijn vrouw opgezet en focust zich op toeristen. Op de kaart vind je dan ook vooral westerse ontbijtjes en lunchgerechten. Je krijgt er heerlijke iced latte’s (geloof ons, dit is wat je nodig hebt als je bijna wegsmelt in Bangkok) en de ontbijtjes – zoals muesli met vers fruit en yoghurt – zijn om je vingers bij op te likken. 

290/4 Thanon Tanao, San Chao Pho Sua, Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200, Thailand

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao