7 X Koffie op Curaçao

7 X Koffie op Curaçao

Dit keer nemen we je mee naar Curacao, een bestemming die de komende tijd nog vaker voorbij zal komen. Ik (Breg) heb hier namelijk voor een halfjaar gewoond en er zijn hotspots in overvloed. Zo zijn er ook genoeg leuke plekjes te vinden voor een koffie op Curacao. Whever i go, ik ben altijd opzoek naar gezellige koffietentjes. En ja, die zijn er gelukkig ook op Curacao.

Bliss the berry

Bliss the berry heeft nog niet zo heel lang geleden haar deuren geopend op Mambo Boulevard. Een typisch hip koffietentje. Of beter gezegd: ontbijt/lunchtentje. Ze hebben een heerlijk terras met rieten meubels en uitzicht op het strand. Dat is ook het mooie: na een koffie (of smoothiebowl) op het terras kun je zo doorrollen het strand op. Of je kunt nog even een kijkje nemen in de leuke boetiekjes op Mambo Boulevard. Hoe dan ook, de koffie komt met prachtige latte art, dus dat is sowieso winnen!

Adres: Mambo Beach Boulevard

Cafelito

Cafelito is een beetje een verborgen parel. Het ligt namelijk niet echt op een locatie waar veel toeristen komen. Het ligt in Salina en als je er eenmaal vanaf weet is het lastig om er níét regelmatig naar toe te gaan. Ze hebben namelijk vanalles in de aanbieding: van cappuccino tot chai latte tot een roze(!) latte. Maar ook ontbijt, lunch en diner zijn hier verkrijgbaar. Het personeel is mega vriendelijk en hun slogan is: ‘the best part of your day’. Wat voor mij ook echt zo is: ik kom er namelijk langs als ik na een dag werken naar huis rij. En wat is er fijner om dan neer te ploffen voor een heerlijk kopje koffie? Oh ja en wat ook leuk is: ze hebben een insta-worthy inrichting!

Adres: Salinja Aboustraat, Willemstad

Number 10

We hebben al eens eerder verteld over number 10. Naast dat je er lekkere koffie krijgt is Number 10 namelijk ook een heerlijke plek om te ontbijten of lunchen. Ze hebben een heerlijke tuin met zowel zon- als schaduwplekken. Er hangt een rustige en gezellige sfeer en de gerechten op de kaart zijn eigenlijk stuk voor stuk lekker. Keuzestress gegarandeerd dus.. Number 10 is een populaire plek en ze zijn alleen doordeweeks open, dus make sure dat je even reserveert vantevoren!

Adres: Santa Rosaweg 10

Kafé 5999

Kafé 5999 is eigenlijk ook een beetje een verborgen parel. Het ligt namelijk op bedrijventerrein Zeelandia, een plek waar je als toerist niet snel zult komen. Maar it’s worth a visit want het is een superleuk plekje om aan te schuiven voor een koffie. Je krijgt hier overigens ook heerlijke ontbijt- en lunchgerechten én vers gebak. En ook hier kun je met gemak een instaworthy plaatje schieten. Winning!

Adres: Kaya Jacob Posner, Unit 1 7, Willemstad

van gogh koffie

Meer in de mood voor een koffie to go? Hier moet je zijn! Van Gogh Koffie is een drive-through waar je dus met je auto doorheen kunt rijden. Het is eigenlijk een soort mcdrive maar dan voor koffie. Bij het eerste loket doe je een bestelling en bij het volgende loket haal je de bestelling op. Alleen al leuk voor de ervaring. En de koffie is er ook nog eens superlekker.

Adres: 25 Pietermaai, Willemstad

Bonchi

Dit kleine cafeetje ligt in Willemstad en is niet megabekend maar wel superleuk! Bonchi is de perfecte plek om neer te strijken met je laptop, want het is er meestal lekker rustig. Maar natuurlijk ook een prima plek om gezellig samen een koffietje te doen of te lunchen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten koffiebonen, waarover de bediening je met liefde meer uitleg geeft. Deze plek is zeker een aanrader wanneer je in de stad bent.

Adres: 14 Hanchi Snoa, Willemstad

De dames

Dit gezellige plekje ligt in het Promenade Winkelcentrum. Het is semi overdekt waardoor je het gevoel hebt dat je lekker buiten zit. Naast koffie kun je bij de Dames ook terecht voor een heerlijke lunch óf een lekker stuk taart. In het winkelcentrum liggen verder een aantal leuke boetiekjes waar je nog even kunt rondneuzen na je koffie.

Adres: 82 Schottegatweg Oost, Willemstad

Meer lezen over curaçao

Wil je meer tips over de beste hotspots op het eiland Curaçao? We schreven ook een blog met de leukste ontbijtspots op het eiland, een blog over ‘local food’ en een blog met hotspots waar je de lekkerste cocktails op Curaçao kan drinken.

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao