6 X cocktails drinken op Curaçao

6 X cocktails drinken op Curaçao

Als ik denk aan een tropisch eiland, dan denk ik eigenlijk meteen aan een cocktail in m’n hand. Lekker weer en zon, zee, strand gaan nu eenmaal goed samen met een lekkere cocktail. In principe krijg je op bijna iedere plek wel de standaard cocktails zoals een daquiri, mojito of een amaretto sour. Maar bij sommige hotspots in Curaçao hebben ze toch net even een iets uitgebreidere cocktail kaart. Wij hebben de leukste plekjes voor cocktails op Curaçao voor jullie verzameld.

Mosa/Caña

Mosa/Caña is een van onze favoriete plekken voor cocktails op Curaçao, maar ook voor een avond dineren. Het onderscheidt zich van de rest van de restaurants door hun shared dining concept en net even andere smaakcombinaties. Sluit je diner af met een cocktail en je avond is compleet. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon binnen lopen voor een cocktail aan de bar. Het is er meestal wel vrij druk dus je moet enigszins geluk hebben om een plekje te bemachtigen. Maar het is zeker het proberen waard!

€€, Penstraat 41, Curaçao

Tiki Loco

Tiki loco is een nieuwe bar in het gezellige Punda. Qua ligging hebben ze dus al alles mee, vooral op donderdagavond is er in deze straat een hoop gezelligheid te vinden. De cocktails op hun kaart zijn klassiekers. Zoals de Pornstar Martini en een Espresso Martini, maar dan nét even anders. Zo is zit er in de Pornstar Martini witte chocolade en in de Espresso Martini salted caramel. Naast deze specials staan er natuurlijk ook cocktails als een Dark ‘n Stormy en een Pina Colada op de kaart. Genoeg keuze dus.

€€, Nieuwestraat 7, Curaçao

Nultwintig

Bij restaurant 020 kun je terecht voor een culinaire smaaksensatie. Wil je echt een avondje sjiek dineren, dan ben je hier aan het goede adres. Daarnaast is het de perfecte plaats voor een avondje fancy cocktails drinken op Curaçao. Neem plaats aan de grote bar met uitzicht op zee en laat je verrassen door de vele cocktails op de kaart. We love it. Cheers!

€€, Penstraat 300, Curaçao

De Gouverneur

De Gouverneur wie kent ‘m niet. Het is een bekende hotspot op Curaçao en sowieso een leuke plek om een avondje te dineren. Ze hebben een heel toegankelijke kaart en een top ligging als je het ons vraagt. Maar naast dat je er kunt aanschuiven voor een lekker diner, kun je er dus ook prima terecht voor een lekkere cocktail. Het is er meestal vrij druk, dus je moet een beetje geluk hebben om een plekje te krijgen. En als je dan écht geluk hebt, dan kun je de nodige cocktails op Curaçao wegtikken met uitzicht op de pontjesbrug.

€€, De Rouvilleweg, Curaçao

Mood

Bij Mood kun je aanschuiven voor een cocktail met uitzicht op het strand, wie wil dat nou niet? Na een heerlijke stranddag de zonsondergang bekijken met een cocktail in je hand, doe ons dat maar iedere dag! Op de kaart vind je alle ‘classic cocktails’ zoals een pornstar martini of een mojito. Maar ben je in de ‘mood’ voor net even iets anders? Dan zijn er ook nog genoeg ‘signature cocktails’ te vinden, met net even andere smaakcombinaties dan je gewend bent.

€€, Bapor Kibra, Curaçao

Saint Tropez

Een plek waar je wat ons betreft zeker een keer naar toe moet om een dag te vertoeven is Beachclub Saint Tropez. Het heeft een luxe vibe met een infinity pool en uitzicht op de zee. Wat wil je nog meer? Oh ja, een cocktail. Of twee. Dat maakt je dag bij deze beachclub op Curaçao compleet. Dit is overigens ook een leuke plek om in de avond naar toe te gaan voor cocktails op Curaçao.

€€, Pietermaai 152, Curaçao

Nog meer tips voor curaçao

Naast cocktails op Curaçao benieuwd naar leuke ontbijtplekjes, local food hotspots en koffietentjes op Curaçao  Check onze andere blogs over Curaçao. 

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao