5 x Tapas eten in Maastricht

5 x Tapas eten in Maastricht

Denk je aan de zomer, dan denk je aan lange avonden op een terrasje met wat lekkere hapjes. En met lekkere hapjes bedoelen we tapas. Van die schaaltjes vol lekkers en het liefst de hele tafel vol. Van Spaanse gehaktballetjes en dadels met spek tot manchego kaas en serrano ham. En daarvoor hoeven we gelukkig niet naar Spanje – al zeggen we daar ook geen nee tegen. In Maastricht vind je een hoop gezellige Spaanse barretjes waar je lekker tapas kunt eten.

Taverna La Vaca

Tapasbar Taverna La Vaca vind je in de Koestraat in Maastricht. En wie de Koestraat kent, weet dat dit een van de meest knusse straatjes is. Al helemaal hartje zomer. Op ieder klein terrasje genieten mensen van een hapje en een drankje. Zo ook bij La Vaca, gelegen aan het begin van de Koestraat. Een perfecte plek voor een romantisch avondje uit. Op de kaart vind je allerlei soorten tapas en gezellige drankjes. En je weet wat ze zeggen met tapas: bestel er iedere ronde een of twee tapa, zodat je niet meteen je tafeltje vol eten hebt staan en binnen een half uur klaar bent. Veel gezelliger!

€€, Koestraat 3, 6211 HR Maastricht

La Bodega

Als je dacht dat je alleen in de Platielstraat moet zijn voor een avondje uit, dan heb je het mis. Want in deze straat vol gezellige barretjes die in de avond worden omgetoverd tot nachtclub, ligt ook Spaans restaurant La Bodega. Een perfecte plek om tapas te eten in Maastricht. Bij deze tapasbar met jawel, een menukaart vol Spaanse gerechten, kun je zowel binnen als op het kleine terrasje buiten zitten. Het is er heerlijk knus zitten en je kan er eindeloos mensen kijken.

€€, Platielstraat 9, 6211 GV Maastricht

Café Madrid

We schreven al eerder een blog over Café Madrid, omdat we er werden uitgenodigd en van hun lekkere tapas mochten proeven. Maar naast de lekkere tapas die ze hebben, gemaakt van producten uit Spanje, is de sangría met cava absoluut favoriet. Het liefst zo’n grote kan die je met je gezelschap kan delen. Daarnaast wat manchego, Spaanse ham of pimientos de pardron en beter kan het niet. Daarnaast is het interieur van Café Madrid een feestje. Van Spaanse tegeltjes tot leuke quotes op de bordjes: vamos! Meer lezen over Café Madrid? Hier lees je onze uitgebreide blog over dit Spaanse tapasrestaurant.

€€, Bredestraat 18, 6211 HC Maastricht

A La Paco

Wie fan is van Spaans eten en tapas wil eten in Maastricht, moet bij A La Paco zijn. Eigenaar Paco komt zelf uit Spanje en weet dus als geen ander hoe de Spaanse keuken werkt. Je vindt er allerhande lekkere broodjes, die op traditionele manier worden gemaakt (lees: met tomatenpulp, olijfolie en niet te vergeten: aioli). Je kunt er een met serrano ham en/of manchego bestellen, maar ook lekker uitpakken en kiezen voor gegrilde chorizo of Spaanse tortilla. Bestel er een portie albondigas bij of ensaladilla rusa en je lunch is compleet. Neem plaats aan een van de tafeltjes (ze hebben ook een binnentuintje!) of neem het mee. Niet alleen tapas en broodjes kunnen afgehaald worden, bij A La Paco ben je ook op het juiste adres voor charcuterie. De lekkerste kazen en vleessoorten uit Spanje liggen in de vitrine. Om jouw tapasavond met vrienden thuis compleet te maken.

€, Bredestraat 28, 6211 HC Maastricht

Rumors

Dit plekje past misschien niet helemaal in het rijtje van Spaanse tapas, maar we konden deze niet achterwege laten als het over tapas eten in Maastricht gaat. Rumors is een gezellige hotspot in de Koestraat waar je kunt neerstrijken voor een hapje en een drankje. En laat de Koestraat nou net onze lievelingsstraat zijn. In dit straatje hebben we altijd het gevoel dat we op vakantie zijn. Precies de vibe die je wilt voelen bij een avondje borrelen op het terras. Er staat genoeg op de kaart dus er is voor ieder wat wils. Rumor has it all, zoals ze zelf zeggen!

€€, Koestraat 13, Maastricht

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao