Terras Talks: Romina Hermans

Terras Talks: Romina Hermans

Voor deze Terras Talks schuiven we aan voor een drankje met Romina Hermans. Speciaal voor ons laat ze haar atelier even voor wat het is en ontmoeten we haar bij BIKKE. Opnieuw niet op het terras, want regen. Dus we doen de ’terras talks’ met Romina Hermans gewoon binnen.

Romina Hermans (34) woont in het gezellige Wyck; de plek waar ze woont en werkt. In coronatijd startte Romina haar eigen sieradenlabel: Romina Hermans. Vanuit een kamertje in haar appartement – die ze heeft omgebouwd tot atelier – worden alle sieraden zelf door haar gemaakt. Hoewel ze inmiddels helemaal is gesetteld in Maastricht, is haar liefde voor Rotterdam nog niet over…

Tell us more: Rotterdam en Maastricht, hoe zit dat?

“Nadat ik de kunstacademie in Maastricht heb afgerond, ben ik verhuisd naar Rotterdam om daar te werken voor verschillende sieradenlabels. Die stad heeft m’n hart veroverd, maar toen corona uitbrak heb ik besloten in te trekken bij mijn vriend in Maastricht. Hij woonde al in Wyck en daar wonen we nu nog steeds. Ondertussen ben ik steeds meer hier, maar mijn appartement in Rotterdam houd ik voorlopig nog aan. Regelmatig pendel ik dan ook heen en weer tussen beide steden. Want in mijn kleine studio in Rotterdam is het ooit allemaal begonnen; het maken van mijn eigen sieraden Ik vind het moeilijk om deze fijne plek helemaal op te geven. Maar het grootste deel van de tijd ben ik in Maastricht te vinden. De plek waar ik vandaan kom en heb gestudeerd.”

Hoe is het om eigen ondernemer te zijn?

“Ik ben echt een workaholic. Omdat ik al mijn sieraden zelf maak en mijn label hard groeit, kan ik dag en nacht bezig zijn. Sieraden maken, bestellingen bijwerken, pakketjes inpakken en wegbrengen naar het postkantoor, DM’s en mails beantwoorden en mijn social media bijhouden. Het stop nooit. Ik kan makkelijk dagenlang doorgaan, terwijl ik ook af en toe tijd moet maken om af te schakelen. Dat is en blijft lastig als je ondernemer bent, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik ben nu ruim twee jaar fulltime ondernemer en ik vind het nog steeds heel onwerkelijk dat mensen mijn sieraden willen kopen en dragen. Er komen zelfs bestellingen uit New York en Tokio; hoe bizar is dat?”

Hoe vind je balans tussen het ondernemen en je vrije tijd?

“Veel tijd voor drankjes en dansjes buiten de deur heb ik niet. Of beter gezegd, die tijd maak ik niet. Ik woon middenin Wyck en zou praktisch gezien op ieder moment van de dag op het terras kunnen ploffen. Alleen dat gebeurt dus bijna nooit en zou ik echt meer moeten doen. Maar op de momenten dat ik mezelf vrij gun, geniet ik volop.”

Waar zitten we en waarom is deze plek favoriet?

“We zitten bij BIKKE. Een plek waar ik heel graag kom. Ze hebben een vernieuwend concept en Scandinavisch hadden we nog niet in Maastricht. Ook ken ik de eigenaren, wat natuurlijk altijd gezellig is. We komen hier vaker met vrienden voor borrel & bites.”

Wat is je favoriete gezelschap op het terras?

“Ik schuif het liefst met een paar vriendinnen of een hele vriendengroep aan voor een lekkere cocktail met wat bites. Hoewel ik niet meer zo graag daarna op stap ga, omdat ik anders de dag erna brak ben en er ook weer gewerkt moet worden, kan ik het af en toe nog wel laat maken. Want als er eenmaal een cocktail inzit, vergeet ik morgen even. Maar dat gebeurt steeds minder. Gezellig een drankje doen en daarna naar huis vind ik ook prima.”

Wat bestel je meestal op het terras?

“Ik vind het heerlijk om verschillende gerechten te proeven, dus eigenlijk ga ik altijd voor iets anders. Italiaans eten of lekker wat tapas is altijd goed. Het liefst vergezeld door een lekkere cocktail. Die gaat er altijd in.”

Wat is je go to drankje?

“Een cocktail dus. Dark ’n Stormy is mijn favoriet. Daarna ben ik meestal meteen ready voor een dansje.”

Welke plekken staan nog meer op jouw favrietenlijstje in Maastricht?

“Een terras kiezen vind ik lastig. Ik vind het heerlijk om nieuwe plekken, drankjes en gerechten te ontdekken. Maar bij BIKKE is het heerlijk om de vrijmibo te starten. Hier beginnen we dan ook meestal, om vervolgens weer door te gaan. Regelmatig gaan we daarna door naar Clichée, maar ook Witloof vind ik leuk. Zij hebben een bierhemel met heel veel verschillende biertjes. En daarnaast heb ze ook gewoon lekker eten.”

Wat is je guilty pleasure op het gebied van eten/drinken?

“Voor een goede pasta carbonara kan je me wakker maken. Het liefst van Pasta Corner in Maastricht. Daar bestellen we vaker, dat doen we vaker dan buiten de deur eten.”

Shared dining of je eigen bordje?

“Eigen bordje. Aan mijn pasta carbonara mag niemand aankomen. Proeven mag wel, maar delen, daar doe ik niet aan. Tapas vind ik natuurlijk wel leuk om te delen, daar is het tenslotte voor gemaakt.”

Fancy cocktail of een goed glas wijn?

“Een fancy cocktail, absoluut. Ik drink wel wijn, maar kan er niet zo van genieten als een cocktail.”

Salade of burger?

“Een burger. Het liefst met alles erop en eraan. Een vega burger van Beyond meat vind ik ook heel lekker. Ik ben geen fan van een salade. Vroeger lette ik nergens op qua eten, maar nu moet dat helaas wel. Als ik weet dat ik in de avond ga uiteten, zorg ik dat ik overdag een beetje oplet. Zodat ik die burger kan bestellen en geen salade.”

Lunchen of naar een barretje in de avond?

“Naar een barretje in de avond. Ik ben gewoon echt geen ochtendmens en dus meer van de avonden en middagen. Ik vind lunchen in de stad wel gezellig, bij Van Wijck of Café Zuid. Lekker lang tafelen is waar ik van ben, om vervolgens te zien waar de dag eindigt.”

Wat ik nog wil delen…

“Ben je in Rotterdam sla dan Back Yard of COPPI niet over. Twee van mijn favoriete hotspots. Bij Back Yard moet je zijn voor heerlijk bananenbrood met karamelsaus. En COPPI is een leuk koffietentje. Ook is Rotterdam dé plek om Surinaams te eten.”

Meer weten over Romina Hermans? Volg haar en haar kunstwerkjes @rominahermans of shop ze direct online. Of bekijk ze met eigen ogen bij Bonnefantenmuseum of Hotel Kruisheren in Maastricht of bij Labels in Sittard. 

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao