Terras Talks: Myrea van den Broek

Terras Talks: Myrea van den Broek

In onze nieuwe rubriek ‘terras talks’ spreken we af met een leuke man of vrouw uit Maastricht. We spreken af op hun favoriete terras, doen samen een drankje en bespreken een hoop gezelligheid. Zie het als de zomervariant van onze ‘hete koffie’ blogs. Voor ons supergezellig om te doen, voor jullie lekker om te lezen en stiekem ook prima om te bekijken. Want ja, die blogs komen uiteraard nooit zonder beeldmateriaal. We trappen af met de Brabantse Myrea van den Broek (24). Voor de liefde verhuisde ze naar os sjoene Mestreech…

Myrea is een creatieve duizendpoot die van oorsprong uit Brabant komt. En die Brabantse gezelligheid, daar kunnen we niet om heen. Ze is altijd in voor een hapje of een drankje en zo ook met ons. We spreken af bij Harry’s en omdat het buiten bijna 40 graden is, ruilen we het terras even in voor de bar binnen (met airco). We schuiven aan voor een gezellig gesprek.

Tell us: wie ben je en wat doe je?

“Ik kom uit een gezin van vier kinderen en ben dus een écht familiemens. Mijn vader woont op Ibiza, daar ben ik dan ook regelmatig met mijn zussen te vinden. Omdat ik als marketeer en designer werk voor Horecare, kan ik mijn werk gemakkelijk op afstand doen. Zo kan ik het beste van beide combineren. Ik verzorg de marketing voor drie verschillende horecazaken. Dat betekent alles dat met branding, copywriting, communicatie en socials te maken heeft.” Myrea heeft daarnaast haar eigen onderneming: Zinnig Concept. “Ik help ondernemers met hun branding en marketing. Dat wat ik het liefst doe, alleen dan voor mezelf.” Dat Myrea niet stilzit is één ding dat zeker is. “Ik ben sinds kort weer zanglessen aan het volgen en wil ik ook graag verder met gitaarles. Heel af en toe doe ik nog een modellenklus tussendoor, maar dat vind ik vooral heel leuk omdat ik omringd ben met gezellige mensen.”

Op welk terras zitten we? En waarom behoort dit terras tot je favorieten?

“We zitten bij Harry’s. Harry’s is eigenlijk mijn ‘stambar’ geworden sinds ik naar Maastricht ben verhuisd. Het ligt dicht bij m’n werk dus we doen hier vaak een afzakkertje na het werk. Ik ben fan van een wisselend menu en kleine porties en dat is precies wat ze hier hebben.”

Wanneer zit je hier het liefst en met wie?

“Eigenlijk gewoon wanneer het uitkomt. Sinds ik in Maastricht woon, ben ik wel echt een horecamens geworden. Ik kom hier het liefst met m’n vriend of vriendinnen. Als vrienden of familie naar Maastricht komen neem ik ze vaak als eerste mee hierheen. Laatst was ik er zelfs met m’n oma.”

Wat bestel je hier meestal?

“Er is niet echt iets dat ik altijd bestel, voornamelijk doordat het menu wisselt. Ik probeer graag nieuwe smaken uit. Qua cocktails zeg ik meestal gewoon welke smaken ik lekker vind en dan maken zij iets dat daarbij past, heel chill.”

Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt op dit terras?

“Ik was laatst hier met m’n oma en ze vertelde me over vroeger, dat ze een keertje met een vriendin ergens in Maastricht was gaan uiteten. Tijdens onze lunch kwamen we erachter dat het bij Harry’s was. Ze herkende het glas in lood.”

Wat is je go to drankje op het terras?

Lachend: “Dark & Stormy, mede omdat ik mezelf wel kan identificeren met de naam. Ik hou van de smaak van gember en er zit een pittige twist aan. Maar ik hou ook van een ijskoud biertje, een Vedett bijvoorbeeld.”

Welke terrassen staan er nog meer op jouw favorietenlijstje in Maastricht?

Le Fernand, daar gaan we altijd heen als we met alle vrienden zijn. Je gaat daar wat sneller spontaan zitten met een grote groep. Verder ben ik ook fan van Café de Bobbel, want ik ben gek op hun pelgarnalen.”

Wat is je guilty pleasure op het gebied van eten/drinken?

Lachend: “Pelgarnalen dus! Daar kun je me voor wakker maken ’s nachts. Verder vind ik erwten ook heel lekker. Oh, en afgekoeld eten. Voor mijn gevoel zit daar veel meer smaak aan. Qua drank ben ik fan van koffie.”

Fancy cocktail of goed glas wijn?

“Hmm, lastig. Voor mij is drinken heel erg gerelateerd aan de mood of setting. Als ik echt moet kiezen zou ik sneller voor een wijntje gaan, maar ik vind een goede cocktail ook wel echt lekker.” Salade of burger? “Zonder twijfel een salade. Ik word agressief van hamburgers omdat ze áltijd uit elkaar vallen als je ze wil snijden.”

Shared dining of je eigen bordje?

“Ik vind shared dining veel gezelliger. Eigenlijk bestellen mijn vriend en ik ook altijd iets anders, zodat we kunnen delen. Als het op eten aankomt, hou ik echt van afwisseling in smaak, dus voor mij is shared dining ideaal.”

Lange zomeravond op het terras of juist in de ochtend op het terras?

“Definitely in de avond. Ik vind de ochtend sowieso meer een moment voor koffie. De avond geeft me het gevoel dat alles mogelijk is. Je gaat erop uit, maakt je mooi en het licht is gedempt. Ik vind dat een heerlijke setting.”

Iets dat je wilt meegeven/boodschap/tip voor onze volgers?

“Je kan het wel, je weet alleen nog niet hoe.”

Je kunt Myrea’s werk vinden op instagram (@zinnigconcept).

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao