3 x Gebakjes van Patisserie van Boheemen in Maastricht

3 x Gebakjes van Patisserie van Boheemen in Maastricht

Patisserie van Boheemen in Maastricht is een verfijnde patisserie met een Parijs tintje. Van eclairs, macarons en bonbons tot grenache: al van ver kun je het lekkers zien stralen in de vitrine. Wij selecteerden onze favorieten voor je.

Net buiten de stad, naast de prachtige Sint-Lambertuskerk vind je Patisserie van Boheemen. Een verfijnde patisserie met een Parijs tintje. Parijs dus en dat in Maastricht. Al van ver kun je de gebakjes zien stralen in de vitrine; van eclairs en kleine taartjes tot bonbons. Een reden om te stoppen en te kijken naar al dit moois. Maar bij kijken blijft het niet, want wij mochten er gaan proeven. Eenmaal binnen bij Patisserie van Boheemen komt de geur van vers gebakken taartjes aan ons voorbij. We maken kennis met koppel en eigenaren Angie & Joep van Boheemen.  

Een eigen patisserie

“De droom om iets voor onszelf te starten was er altijd al. Corona zorgde ervoor dat we veel tijd hadden om na te denken. Joep werkte op dat moment als patissier bij Chateau Neercanne, maar vanwege de lockdown zat hij thuis. In die tijd zijn we gestart met luxe high tea’s aan huis. Een soort proef: hoe bevalt dit, hoe reageren de mensen erop. Dat smaakte al snel naar meer, ook voor de mensen die de high tea bestelden. Het moest een eigen patisserie worden. Via via hoorden we dat dit pand vrij kwam. Na een eerste bezichtiging waren we enthousiast. De centrale locatie net buiten het centrum van Maastricht is ideaal voor grensbezoekers, maar ook voor de Maastrichtenaar die even een tussenstop maakt bij ons”, vertellen Angie & Joep. Na het pand een flinke opknapbeurt te hebben gegeven, opende Patisserie van Boheemen op oktober 2021 haar deuren en werd de droom van het koppel werkelijkheid. 

Bakkie erbij? 

Patisserie van Boheemen ademt Parijs: de achtergrond muziek, sfeervolle verlichting, de franse gebakjes in de vitrine. Joep: “Ik ben altijd blij als mensen zich in Parijs voelen. In onze vrije tijd bezochten we graag grote steden, om daar vervolgens een bezoekje te brengen aan verschillende patisserieën. Heel vaak kon je er alleen iets lekkers afhalen, maar niet even plaatsnemen in de zaak. Dat vonden we altijd erg jammer. Dat moest anders.” En dus deden Angie en Joep het anders. 

Het leuke is dus dat het niet een kwestie van inpakken en wegwezen is bij Patisserie van Boheemen. Er zijn een aantal gezellige tafeltjes waar je samen met je gebakje kunt aanschuiven. Het is zo’n plek waar buurtbewoners langskomen om een kopje koffie te drinken, maar ook studenten neerstrijken om te werken aan hun schoolopdrachten. Jong tot oud weet de patisserie inmiddels te vinden. Angie: “Zodra je plaatsneemt is er altijd wel iets te zien. Mensen die binnenlopen om iets lekkers te kopen of Joep die in de keuken deeg is aan het maken of bezig is met chocolade. Je kijkt namelijk zo de keuken in.” Er liggen ook plannen om lunch en high tea’s te gaan serveren, daar werken Angie en Joep op dit moment hard aan.  

Our favorites 

En zoals we al zeiden kwamen we niet alleen om te kijken, maar ook om te proeven. Bij Patisserie van Boheemen scoor je eclairs, forêt noire en grenache en vele andere top klassiekers uit de Franse patisserie tot in perfectie. Wandel de deur uit met én als een gebakje. Wij selecteerden onze favorieten, die je absoluut niet mag missen: 

Hazelnootschuim gebakje 

Wie kent ‘m niet. De hazelnootschuim van vroeger, die oma iedere zaterdag kocht. Zo’n klassiek mokkagebak at je met een bakkie vers gezette koffie. Ook bij Patisserie van Boheemen in de vitrine is dit gebakje te vinden, maar dan anders. Patissier Joep heeft er namelijk een moderne twist aan gegeven. Met bladgoud en een krokante bodem van hazelnoot en melkchocolade, helemaal van deze tijd. Hij gaat als warme gebakjes over de toonbank en is volgens Angie en Joep een van de bestsellers. En dat begrijpen we maar al te goed. 

Tarte au citron

Het is niet de eerste keer dat we iets over een citroen merengue gebakje delen op onze pagina. Want citroen merengue is en blijft nou eenmaal een ‘foodies favorite’. Het zuur in combinatie met het zoete eiwit, wat wil een mens nog meer? Patissier van Boheemen verkoopt ze in het klein, voor als je jezelf op iets zoets wil trakteren, maar ook in het groot voor als je iets te vieren hebt, of gewoon een grote zoetekauw bent. 

Passievrucht-chocolade gebakje 

Eigenlijk zijn we dol op alles wat met passievrucht te maken heeft. De kleur, de smaak, het klopt gewoon. Zeker als het aankomt op gebakjes. Wij proefden dan ook het passievrucht-chocolade gebakje. Met passievrucht laagje en van binnen gevuld met een mousse van melkchocolade. Zacht, romig en smaakvol. Een soort van smaakexplosie in je mond. Eén ding is zeker: passievrucht in combinatie met chocolade is a match made in heaven, geloof ons nou maar. 

Nieuwsgierig geworden naar de gebakjes van Patisserie van Boheemen? Ze zijn te vinden op de Sint Annalaan 5 in Maastricht. Weten wat ze nog meer verkopen? Hier lees je alles over hun zaak!

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao