7 X Ontbijten in Maastricht

7 X Ontbijten in Maastricht

Van een uitgebreid ontbijtmenu of een bescheiden croissantje tot luxe brunch of zelfs een champagne-ontbijt, Maastricht has it all. Wij delen onze favoriete ontbijtspots in Maastricht met jullie.

Ontbijten in de stad op een vrije dag of in het weekend vinden we heerlijk. Het liefst met een lekkere cappuccino en leuk gezelschap. Gelukkig voor ons (en jullie) heeft Maastricht genoeg leuke plekken om te ontbijten. Van een uitgebreid ontbijtmenu of een bescheiden croissantje tot luxe brunch of zelfs een champagne-ontbijt, Maastricht has it all. Wij delen onze favoriete ontbijtspots in Maastricht met jullie: 7 x Ontbijten in Maastricht.

Van Wijck

Van Wijck is wat ons betreft een van de meest toegankelijke ontbijtspots in Maastricht. Het ligt in het stadsdeel Wyck en het is er altijd gezellig druk. Vanachter de grote ramen is het heerlijk mensen kijken. Of je nu alleen je dag goed wil starten met een heerlijk ontbijt, of met leuk gezelschap; bij Van Wijck vermaak je je altijd. Het is een fijne plek om je dag te beginnen. Op het menu is er voor iedereen wel wat te vinden. Maar het homemade bananenbrood met boter en jam is bij ons favoriet. Net als de boterham met een gepocheerd eitje, avocado en gerookte zalm. Groots genieten? Ga dan voor het Van Wijck ontbijt. Vergeet er niet een glas bubbels bij te bestellen.  

€€, Wycker Brugstraat 28 in Maastricht  

Harry’s

Bij Harry’s in Maastricht schuiven we maar al te graag aan voor een overheerlijke Sunday Brunch. Het gestreken witte linnen, de obers en eigenlijk de hele setting van deze brasserie geven je het ultieme weekendgevoel. Je vergeet even alles en neemt hier echt de tijd om te genieten. Vroeger was er een speciaal menu voor de Sunday Brunch en was het alleen op zondag mogelijk om binnen te wandelen voor een laat ontbijt. Tegenwoordig heeft Harry’s geen apart brunchmenu meer en dus kun je iedere dag van de week terecht voor een ontbijt of brunch (goals!). Perfect voor als je weekend al op vrijdag begint. Een van onze favorieten: de French toast met bacon en ahornsiroop.

€€€, Wycker Brugstraat 2 in Maastricht

SoDelicious

Bij SoDelicious in Maastricht kan je dus terecht voor dat champagne-ontbijt. Heerlijk de dag beginnen met een stevig ontbijt en een glaasje champagne, wie wil dat nou niet? SoDelicious is een restaurant en bakkerij in een. Alle broden en gebakjes op de menukaart zijn dan ook zelf gemaakt in hun eigen bakkerij. Is een glaasje champagne net iets te veel van het goede, dan kan je natuurlijk ook de dag met een ‘normaal’ ontbijt starten. Er staat genoeg op de kaart dus er is voor ieder wat wils. We raden je aan om je ontbijt af te sluiten met hun zelfgemaakte gebak. Ons lievelingsgebak is de ‘Citroen Meringue’. Om je vingers bij af te likken.

€€, Stationsstraat 21-23 in Maastricht

Brandweerkantine

Bij de Brandweerkantine in Maastricht ben je op het juiste adres voor een laat ontbijt. Ze openen iedere dag hun deuren om 10.00 uur, behalve op maandag. Op het menu vind je eieren, croissants, bananenbrood, pancakes, yoghurt en tosti’s. Of voor de mensen met grotere trek: belegde broodjes. Maak het af met een cappuccino, verse jus of een theetje en je kunt weer vol energie aan de dag beginnen. En psst, zoals de naam al doet vermoeden ligt deze ontbijtplek in een oude brandweerkazerne. Alleen al het interieur is een bezoekje waard.

€€, Capucijnenstraat 21

Preps

Fan van een gezond ontbijt? Bij Preps in Maastricht moet je zijn als het gaat om een healthy ontbijt. Je vindt Preps in hartje centrum van Maastricht. Naast de standaard ontbijtgerechten zoals yoghurt en eitjes, hebben ze ook verschillende smoothiebowls op het menu staan. Zo’n bowl doet het altijd goed en ziet er ook nog eens instawaardig uit. Winning!

€€, Mariastraat 6A

Bijzonder

Ook Bijzonder staat bekend om haar gezonde gerechten. Zo zijn er veel vega(n) opties te vinden en bijna alles wat op het menu staat wordt zelf gemaakt. Zo ook het bekende ‘Bijzonder brood’. Daarnaast krijg je er allemaal lekkere drankjes en is het er gezellig zitten. De ligging van Bijzonder is ideaal, het ligt namelijk onderaan de Sint Pietersberg in Maastricht. Na een healthy breakfast loop je zo het natuurgebied in voor een heerlijke wandeling.

€€, Luikerweg 33 

Livin’ Room 

Deze ontbijtplek in hartje Maastricht is eigenlijk een grote woonkamer. What’s in a name. Op elk moment van de dag is het er gezellig druk en zit het vol studenten, locals en expats. En dat begrijpen we maar al te goed. Livin’ Room is namelijk een van onze favoriete plekken in de stad. De kaart is klein maar fijn en heeft alles wat je zoekt voor een ontbijt of lunch buiten de deur. De meeste mensen komen voor hun heerlijke sandwiches met biologisch brood. Wij eten al-tijd de Boss Favorite met kaas, bacon, spinazie en avocado. Maar ook hun bowls met fruit en yoghurt zijn lekker.  

€€, Heggenstraat 7 

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao