Meat us at Onglet Maastricht

Meat us at Onglet Maastricht

Deze keer stellen we je voor aan restaurant Onglet in Maastricht. Maar voordat je verder leest, can you keep a secret?

Het is zaterdagmiddag. Een drukte van jewelste in de stad, vanwege de zomerse temperaturen en André Rieu, die vanavond opnieuw een concert zal geven op het Vrijthof. Als locals vermijden we meestal deze drukke weekenden. Want langzaam lopende mensenmassa is irritant als je graag het tempo erin houdt. We besloten voor een keer de mensenmassa te trotseren voor een veelbelovende lunch bij een de hotspot Onglet. We stellen je graag voor aan restaurant Onglet in hartje Wyck. Can you keep a secret?  

Het best bewaarde geheim van Wyck 

Gelegen in de Wycker Brugstraat. De plek waar Slagerij Schürmann jarenlang zijn vlees verkocht. De plek waar vandaag de dag Onglet ligt. In eerste instantie lijkt het – net als vroeger – op een slagerswinkel. Dat is het ook. Maar zet je door de koelingsdeuren je weg voort, kom je oog in oog te staan met het best bewaarde geheim van Wyck: het restaurant van Onglet. Verstopt in de oude werkplaats van de slagerij. Eenmaal door de geheime deur ben je onderdeel van het geheim, er is geen weg meer terug. We laten de drukte van de stad achter ons en stappen binnen in een ‘nieuwe’ wereld. Een wereld waarin alles draait om jou en je gezelschap, gecombineerd met de lekkerste gerechten die je samen kunt delen.

Vlees als rode draad 

De herinrichting van de voormalig slagerij maakt ons meteen enthousiast. Een aantal originele elementen van de slagerij, waaronder de vloer, zijn terug te vinden in het vernieuwde interieur van Onglet. Het gestreken, witte linnen op ons tafeltje maakt indruk, net als de grote open keuken waar zo’n vijf chef-koks met hun liefde voor koken ieder gerecht naar een hoger niveau tillen. Waarbij vlees de rode draad is.  

On the menu 

We werpen kort een blik op de menukaart die geen onderscheid maakt tussen lunch- en dinergerechten en gevuld is met hoofdzakelijk vleeswaren. We besluiten zowel onszelf als onze smaakpapillen te laten verrassen door gastheer en tevens mede-eigenaar Levy Smit.  We starten met een glas champagne, geserveerd met een amuse. Gevolgd door charcuterie uit de winkelvitrine: truffel salami en prosciutto di San Daniele. Daarna begint het echte werk, the real deal. De geroosterde biet komt samen met de tartaar van Onglet. Gevolgd door het favoriete gerecht van Levy: geplette langoustines. Nu ook onze favoriet!  

Dit is Onglet 

Tussendoor lijkt het alsof tijd geen rol speelt. We zijn volledig afgesloten van de buitenwereld en worden ondergedompeld in de overheerlijke smaken van de verschillende gerechten. De rest doet er niet meer toe. Er wordt gekletst en wijn gedronken terwijl de chef-koks bezig zijn met de volgende ronde: ravioli van spinazie & ricotta. Hierna volgt de longhaas, in het Frans: Onglet. Het gerecht waar dit restaurant zijn naam aan heeft te danken.  

Onglet is a secret we have to share 

We sluiten de lunch af met een dessert van gekarameliseerde pruim en een cappuccino, de spreekwoordelijke kers op de taart. Via de zij-ingang worden we weer naar buiten geleid en komt er een einde aan dit bijzonder culinaire avontuur. Binnen een paar seconden zijn we weer terug in de bewoonde wereld waar het in de tussentijd nog drukker is geworden en het heeft geregend. Over één ding zijn we het meteen eens: Onglet is a secret we have to share!  

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao