NOVO

NOVO

Deze keer stellen we je voor aan NOVO New Dining. Het restaurant dat je meeneemt op een culinaire wereldreis en bekroond is door Michelin met een Bib Gourmand.

   

Het is donderdagavond. We maken ons – net zoals bijna iedere andere donderdag – klaar voor een culinair avondje. Deze keer staat er niet zomaar een etentje op de planning. We hebben onze jurkjes uit de kast getrokken, inclusief hakken (uitzondering, sneakers are life). Want we schuiven aan bij NOVO. Waar we vanavond op culinaire wereldreis mogen. Foodies Maastricht heeft voor een avondje haar team uitgebreid. En wel met vier vriendinnen. Niet zomaar, wij gaan namelijk over een paar dagen zélf op culinaire wereldreis naar Colombia (als jullie deze blog lezen, zijn we helaas weer terug, het was fantastisch maar daarover binnenkort meer).

The best things happen unexpectedly

Wat er vanavond op het menu staat? Daar hebben we geen idee van. Wat we wel weten is dat we verrast zullen worden met 5-gangen. Oftewel het verrassingsmenu, dat iedere week wisselt. Jareau en Rodny stellen iedere week een nieuw menu samen. Met smaken en invloeden vanuit de hele wereld (feestje!). Besluit je dus een avondje te gaan eten bij NOVO, ga dan zeker voor het verrassingsmenu. Dit moet je gewoon een keer hebben gedaan, ook als je niet van verrassingen houdt. Want de beste dingen gebeuren als je het niet verwacht, toch? Geloof ons: je zult geen spijt krijgen.

Iene miene mutte

En alsof we nog niet genoeg zouden worden verrast, maken Jareau en Rodny onze avond nog net iets spannender met hun nieuwe concept: de ‘NOVO Black Box’. In deze ‘black box’ zitten verschillende ingrediënten. Per gang heb je de keuze uit twee ingrediënten. Je kunt het al raden, de keuze is reuze, dus innerlijke crisis tot de macht vijf. Ik bedoel, maak maar eens een keuze tussen avocado en knoflook. Voor welke ga je dan? Point proven, right? En dan ben je ook nog met een groep van zes. Dat maakt het er al helemaal niet makkelijker op om je eigen keuze te maken. Is uiteindelijk wel gelukt, godzijdank.

Wijnen, wijnen, wijnen

Het ‘black box’- concept levert genoeg keuzestress op voor deze avond, dus besluiten we – om het onszelf gemakkelijk te maken – voor het bijpassende wijnarrangement te gaan. Per gang selecteert NOVO een begeleidende wijn die de smaaksensatie compleet maakt. Aanrader! Besluit je voor het wijnarrangement te gaan, denk er dan aan dat er een kans is dat je lichtelijk aangeschoten naar buiten gaat. Want als het verrassingsmenu uit 5-gangen bestaat, bestaat jouw wijnarrangement natuurlijk ook uit vijf glazen wijn. Tikt lekker aan. Maar dat levert wel de mooiste verhalen op. En hoofdpijn, maar dat zijn zorgen voor later. Gewoon doen dus.

Avondvullend programma

We starten de avond met gang 1, gevolgd door nummer 2, 3, 4 en last but definitely not least: nummer 5. Met andere woorden, een avondvullend programma. We kunnen je van alles over iedere gang vertellen, maar dan zijn we morgen nog bezig. Want de smaakcombinaties die hier worden geserveerd zijn next level. Die moet je gewoon zelf proeven. Dus als je besluit te gaan, vergeet dan niet voor het verrassingsmenu te gaan. Een heerlijke avond gegarandeerd.

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao