Restaurant NOON in Maastricht

Restaurant NOON in Maastricht

Deze keer stellen we je voor aan de parel aan de Maas: Restaurant NOON in Maastricht. Zij opende afgelopen weekend haar deuren, wij mochten er bij zijn!

Het is donderdagavond en toevallig ook het begin van ons weekend. En laten we nu net de perfecte date op de planning hebben om het weekend mee in te luiden. We zijn namelijk uitgenodigd voor het openingsweekend van Restaurant NOON in Maastricht. We vertellen je alles over deze parel aan de Maas. Let’s talk NOON!

Meet NOON 

De kleine zaal die voorheen diende als ‘second area’ van de club Complex, is omgebouwd tot een hip en modern restaurant. We kunnen ons bijna niet meer voorstellen dat we hier ooit met een Desperados in onze hand hebben staan dansen. We zijn eigenlijk meteen verliefd op het nieuwe uiterlijk van de ‘zaal’. Van de voormalige functie van de ruimte is niks meer terug te zien. Zelfs de wc’s zijn gepimpt en hoe? Alles op het toilet heeft de kleur zwart: het toilet zelf, de tegels op de muur en zelfs het wc-papier is zwart. Hoewel de ruimte nu helemaal is ingericht als restaurant, dient het in de late uurtjes als lounge. De plek waar je voor of tijdens je avondje uit in Complex kunt genieten van een cocktail en some bites.

Uitzicht op de Maas

Buiten vind je een groot terras met uitzicht op de Maas. Waar het – zeker op een lekkere lente- of zomerdag – heerlijk zitten is. En ja, je leest het goed. Ze hebben een groot terras: genoeg plek om je Gin & Tonic weg te tikken met de voorjaarszon op je gezicht. Iets om naar uit te kijken. Letterlijk.  

It’s not your average kitchen 

We nemen plaats op de grote okergele velvet bank, vanaf deze plek kijk je uit over het hele restaurant. Terwijl ons een cocktail wordt aangeboden begint de rest van het restaurant langzaam vol te stromen. Er is een speciaal menu samengesteld voor het openingsweekend, maar we hebben uiteraard ook even een kijkje genomen op de menukaart zoals jullie die gaan zien. De voorgerechten bestaan uit shared bites en de hoofdgerechten zorgen voor ieder wat wils. Zowel de vis- als vleesliefhebber heeft genoeg keuze en uiteraard zijn er ook vegetarische opties. We zijn het er beiden over eens: it’s not your average kitchen. Er worden smaakcombinaties gemaakt die niet standaard zijn en dus zorgen voor nieuwe smaaksensaties: feest! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de cocktailkaart. Een feestje op zich. De keuze is reuze als het gaat om cocktails en Gin & Tonics. Bestel de Pomegranate Bowl, want geloof ons deze wil je.  

Shared dining 

Onze gastvrouw brengt de eerste gerechtjes: een selectie van drie voorgerechten. Kleine porties om te delen. En onder het mom van ‘shared dining is reuze gezellig’, volgt er nog een tweede ronde bites. Tijd voor het hoofdgerecht: Couscous met geroosterde Harder en scampi’s. Uiteraard wordt het feest compleet gemaakt met een dessert (pure chocolade moelleux, joehoe!) en een cappuccino.

Rollend naar huis

De bedoeling was om ongeveer twee uurtjes te besteden aan het kennismaken met deze nieuwkomer in de stad. It turned out to be four. De tijd vloog. Niet gek natuurlijk wanneer alle ingrediënten voor een mooie avond kloppen: de inrichting, de menukaart en uiteraard het gezelschap. We sloten af met een huisgemaakte limoncello en konden once again rollend naar huis.  

Je vindt NOON aan de Griend 6-7 in Maastricht of neem een kijkje op hun Insta @noonmaastricht.

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao