Koffiebar in Maastricht: Sweet Coffee Maastricht

Koffiebar in Maastricht: Sweet Coffee Maastricht

De deur uit voor die perfecte cappuccino met havermelk. Inclusief latte art. Het liefst met iets lekkers erbij om het af te maken. Het is misschien wel ons favoriete momentje van de dag. Of beter gezegd: geluksmomentje van de dag. Want ergens een coffee to go halen of neerstrijken voor een goede koffie is en blijft heerlijk. Er kunnen dan ook nooit genoeg koffiezaakjes in Maastricht zijn. Zodat er altijd eentje in de buurt is zodra je weer zin hebt. Een tijdje terug opende Sweet Coffee hun eerste koffiebar in Maastricht. En de naam zegt het al: de plek voor zoetigheid én koffie, blijer kun je ons niet maken. We gingen langs voor dat geluksmomentje én proefden naast de koffie ook van hun lunchkaart. Sweet Coffee Maastricht it is, komt ‘ie.

Koffieleuten aan de Kesselskade

Sweet Coffee is een concept dat in België al behoorlijk bekend is. In 2011 openden de zusjes Bronckaers hun eerste koffiebar in Hasselt en dat werd al snel zo’n succes dat ze het concept ook in Leuven, Sint-Truiden en Genk doorvertaalden. Inmiddels vonden ze het tijd voor een locatie in Nederland en dat werd het mooie Maastricht. “Nadat we het prachtige pand aan de kesselskade leeg zagen staan wisten we het al snel. Hier moest en zou een Sweet Coffee Maastricht locatie komen. Vanaf toen hebben we alles in gang gezet en is het pand omgetoverd tot koffiebar, helemaal in stijl zoals de andere Sweet Coffee locaties.” 

Maastricht of Bali?

Zodra je binnenwandelt bij Sweet Coffee Maastricht voelt het alsof je ergens op de wereld vakantie aan het vieren bent. Van Ibiza tot Bali en Mexico. Het lichte interieur met beige tinten en rotan details creëren een bohemien stijl. Dat in combinatie met groene planten zorgt voor een fris interieur. Wij zijn fan, want zoiets hadden we nog niet in Maastricht en hoe lekker is het als je een koffietje drinkt terwijl het voelt alsof je vakantie hebt? Beter wordt het niet. In de koffiebar kun je plaatsnemen aan een van de lage of hoge tafels of je kunt buiten zitten op hun terras, voor de zaak of aan de overkant met uitzicht op de Maas.

On the menu bij Sweet Coffee Maastricht

Sweet Coffee staat bekend om hun goede koffie. Ze hebben een eigen blend, die je ook kunt kopen voor thuis in je eigen espresso machine. Koffietjes in alle soorten en maten. Je vindt er iced coffees en milkshakes, maar ook coffee specials in de meest lekkere combinaties. Waarom zou je nog voor een basic cappuccino gaan als je ook een Bueno latte of Malteser frappé kunt bestellen? Dat is wat je kunt verwachten van deze gezellige plek aan de Kesselskade.

Verder vind je op de kaart ontbijtjes, taarten en lunch. Wij proeven van de lunchkaart en bestellen een baguette serranoham en baguette chicken avocado. Twee Franse baguettes zoals we ze kennen van de Belgische bakkerijen. Daarna bestellen we nog een stuk taart. We gaan voor de cheesecake en red velvet. Want vanaf het moment dat we bij Sweet Coffee Maastricht naar binnen liepen, zagen we de taarten al shinen in de vitrine. En bij een bezoekje aan een koffiebar hoort een stuk taart, vinden wij. Omdat we de smoothie en ijskoffie al hebben geproefd, bestellen we er een cappuccino met havermelk bij. Want ook daarvoor ben je aan het juiste adres. Lactose-vrije opties in overvloed. Het fijne is, dat je alles op hun kaart ook to go mee kunt nemen. Ideaal voor een picknick in het park of tijdens je pauze wandeling. 

Sweet Coffee Summer specials

Op het moment dat wij neerstrijken is er ook een kaart te vinden met Summer Specials. De Summer Specials zijn verfrissende drankjes perfect voor de zomer. Van iced tea’s tot milkshakes, matcha, smoothies en (the best of all): iced coffee. En dan hebben we het niet over zo’n saaie ijskoffie met ijsklontjes. Nee, we hebben het over zo’n ijskoffie die er perfect uitziet. De Magnum frappe is een frappe cappuccino met een bolletje vanille ijs die wordt afgetopt met een toef slagroom, Magnum ijspraline en chocolade crisps. A living dream. Een andere die je op de kaart vindt is de White Galak frappe. Een frappe cappuccino met slagroom, witte choco bolletjes van galak en caramel swirl. We zeiden het al, alles behalve saai.

Sweet Coffee Maastricht is van dinsdag t/m zondag geopend van 09.00 tot 18.00 uur (op zondagen vanaf 12.00 uur). Neem hier alvast een kijkje op hun website.

Sweet Coffee, Kesselskade 65, 6211 EN Maastricht

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao