Hotspot in Maastricht: Foodchurch

Hotspot in Maastricht: Foodchurch

Afgelopen weekenden werden we uitgenodigd voor de officiële opening van de Foodchurch Maastricht. Hoewel deze foodkerk al sinds 1 oktober geopend is, werd dit afgelopen weekend pas groots gevierd. Met een hoop gezellige mensen uit Maastricht en omstreken, dansende verklede vrouwen in iedere hoek, de lekkerste beats en een hoop fijne drankjes en om-je-vingers-bij-af-te-likken hapjes. Holy moly, en dan hebben we het nog niet gehad over de locatie en het interieur van deze nieuwe hotspot. Tijd voor een heerlijke foodblog over de Foodchurch. Zien we je snel daar?

Meet de Foodchurch Maastricht

Denk je aan Maastricht, dan denk je direct aan het pracht en praal wat deze stad te bieden heeft. Van de Sint Servaas basiliek tot de Onze Lieve Vrouwekerk. De ene kerk nog mooier dan de andere. De ene populairder dan de andere. Maastricht staat er vol mee. En zo dus ook de kerk waar de Foodchurch Maastricht zich heeft gevestigd. Deze kerk werd al lange tijd niet meer gebruikt en dus werd er nieuw leven geblazen in deze parel van een kerk. Gelegen hartje Boschstraat. Ga niet op zoek naar een kerk, want die zul je niet vinden. De Foodchurch Maastricht bestaat namelijk uit twee gedeeltes. Eerst kom je binnen in een pand en via hier vind je je weg naar de Foodchurch. Tip: zoek het gele gebouw in de Boschstraat.

Een parel van een kerk

Goed, een parel van een kerk dus. En dus ook glas & lood, een ruimtelijke setting en kleurrijke muurschilderingen. Precies dat kun je verwachten van het interieur van de Foodchurch. De kerk is met haar traditionele onderdelen en uitstraling in tact gebleven, alleen gevuld met blauwe fluwelen zithoekjes, lange tafels die je deelt met anderen, planten, bloemen en prachtig ingerichte foodstands van verschillende horecazaken uit Maastricht. Over ieder klein detail is nagedacht. En dat zorgt er dus voor dat zodra je door de grote open deuren naar binnen wandelt, je direct de vibe voelt en zin hebt om een cocktail te bestellen en allerlei lekkers te proeven. En het leuke is, de Foodchurch klinkt misschien heel groot, maar niets is minder waar. Het is er stiekem heel erg knus, waardoor je het gevoel hebt dat je in het middelpunt staat van alles wat er om je heen gebeurt. Rechts van je worden er pizza’s gemaakt in een grote steenoven, terwijl ze links van je de lekkerste cocktails staan te shaken. 

Het foodconcept van Foodchurch Maastricht

Waarschijnlijk ben je ooit al in een foodhall geweest, waar je bij verschillende zaakjes je eten en drinken kan bestellen. Precies dat is het concept van The Foodchurch, alleen dan next level, want A: de locatie en B: er is precies genoeg keuze waardoor je niet eindeloos lang hoeft na te denken over wat je gaat bestellen. Welke gerechtjes en restaurants je er kan vinden? Meet the stands:

Al Mercato

Misschien ken je Al Mercato van hun locatie op de Markt in Maastricht en ben je er wel eens gaan eten. Je vindt ze nu dus ook in de Foodchurch. Bij binnenkomst in de kerk vind je deze Italiaanse stand direct aan je linkerkant. Een foodstand met fancy steenoven waar voor je neus het deeg wordt gerold voor de volgende pizza. Vers gemaakte pizza’s en focaccia’s it is. 

Bar-b73

Bij lekker eten horen natuurlijk ook lekkere drankjes en precies daarvoor moet je bij Bar-b73 zijn. Willem shaket met z’n team de lekkerste cocktails voor je. Van een espresso martini tot amaretto sour en een French martini. Maar ook voor een goed glas wijn of cava zit je bij deze bar goed. En het leuke is, je kan ook plaatsnemen aan de bar. Ondertussen krijg je van dichtbij mee wat er zich achter de bar allemaal afspeelt. En besluit je plaats te nemen aan een van de grote tafels, dan bestel je je drankje handig via een QR-code en worden ze een tijdje later naar je tafel gebracht. Handig!

Buns & Drums

In de mood voor homemade truffle fries met parmezaan? Plaats een bestelling bij Buns & Drums en ze worden binnen no time vers gemaakt naar je tafel gebracht. Of ben je meer in de mood voor een mini burger? Ook die hebben ze en zelfs handgemaakt. De mini burgers komen per 3 en zijn dus ideaal om te delen. Heerlijk!

Sate by June

We waren al fan van Sate by June voordat ze hun plekje innamen in de Foodchurch. Want heb je zin in saté dan moet je bij Sate by June zijn. Dat was altijd al zo. En dus ook nu als je in de Foodchurch bent. Hoe fijn, want saté is altijd een goed idee. Om hun vegetarische gadogado niet te vergeten, die serveren ze ook in de vorm van een maaltijdsalade. Jawel, met zelfgemaakte satesaus. De bao buns zijn ook een aanrader!

Flavourz by Servais

Denk je aan streetfood, dan denk je aan Flavourz. Bij deze stand proef je smaken van over de hele wereld. En wat voor een smaken, er vindt een ware smaaksensatie in je mond plaats. Wat dacht je bijvoorbeeld van sticky ribs? De premium gerechtjes worden ter plekke door Servais en zijn team gemaakt. Ieder gerechtje is een plaatje. Neem plaats aan hun bar en neem letterlijk van dichtbij een kijkje in de keuken. 

Daisuki sushi

Voor sushi kan je ons wakker maken. Daisuki was altijd al onze vaste stek voor sushi en dus zijn we heel blij dat we ze ook hier in de Foodchurch vinden. Hun stand vind je in het voorste gedeelte van de Foodchurch, niet in de kerk zelf. Maar dat betekent dat je ze niet kan missen want via hun stand loop je richting de kerk. Bij Daisuki Sushi worden de sushi’s fresh on the spot gemaakt. Met zalm, spicy tuna, krab of garnalen. Aan jou de keuze! Bestel 1, 2 of 3 rollen en delen maar.  

Smullies

Voor als je zin hebt in zoet of je zoete trek wilt stillen na allerlei hartige hapjes. Ook daar heeft de Foodchurch aan gedacht. Eigenaar Jonathan van Smullies stelt graag zijn zoete kunstwerkjes tentoon en dus is de verleiding moeilijk te weerstaan. Bij binnenkomst trekken ze direct je aandacht. Macarons, zelfgemaakt ijs en wafels met verschillende toppings. Al je zoete dromen komen bij deze foodstand uit. Voor welke zoete lekkernij ga jij?

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao

Hotspots Barcelona: 13 X drink- & eettips