Hete koffie – Tim Reiters

Hete koffie – Tim Reiters

In onze nieuwe rubriek ‘hete koffie’ nemen we je mee op pad met een gezellige man uit Maastricht. Een rubriek met een kleine knipoog. We doen samen een coffee to go en stellen ondertussen een aantal juicy vragen. Voor ons supergezellig om te doen, voor jullie lekker om te lezen en stiekem ook prima om te bekijken. Want ja, die blogs komen uiteraard nooit zonder beeldmateriaal. Dit keer gaan we op de koffie met: Tim Reiters.

Grote kans dat je ooit al een keer in een door Tim gekozen loungestoel bent verdwenen, terwijl je een cocktail bestelde, van de door hem ontworpen cocktailkaart. Zijn stempel zwerft door ons mooie Maastricht. Met zijn eigen Ontwerpbureau Reiters heeft hij namelijk al heel wat restaurants van een nieuw interieur en huisstijl voorzien. Onlangs werd hij ook nog eens vader van Otis. Koffie is dus much needed these days. Tijd voor een coffeebreak en een goed gesprek. We halen een koffietje af bij Van Wijck en wandelen daarna richting de trappen aan de Maas.

Tell us more, wie ben je en wat doe je?

Tim Reiters (35) is een geboren en getogen Maastrichtenaar. En hij heeft er, samen met zijn vriendin, voor gezorgd dat we er sinds kort een kleine Maastrichtenaar bij hebben. Sinds twee maanden is hij vader van Otis. Hij begon ooit als grafisch designer, maar een jaar of vijf geleden is hij het interieur ingerold. Inmiddels is hij eigenaar en oprichter van het succesvolle ‘Ontwerpbureau Reiters’. Tim: “Mijn allereerste grote interieurproject heb ik aan de jongens van Beaumont te danken. Ik mocht het concept voor hun nieuwe hotel The Dutch bedenken. Van de naam tot aan de zeepjes op het toilet. Daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor.” De projecten die Ontwerpbureau Reiters uitvoert gaan verder dan alleen een stukje interieurdesign: “De kracht zit hem in dat het hele plaatje klopt. Zowel grafisch, als het creëren van passende communicatie uitingen en het interieur. Alles moet op elkaar zijn afgestemd.”

Hoe kom je de coronacrisis door?

“Hoewel ik de hele crisis echt verschrikkelijk vind, zijn we bij Ontwerpbureau Reiters momenteel heel druk met allerlei toffe projecten. En privé, tja… nu er toch niet zoveel kan en mag en we net een kleintje erbij hebben, heb ik ook een stuk minder last van FOMO. Otis is geboren met Carnaval, dus het kwam voor mij stiekem goed uit dat deze Carnaval niet doorging. Als ik ergens een gaatje in mijn agenda vind, vind ik het heerlijk om te golfen, dat klinkt wel een beetje kak he?”

Wat is je favoriete coffee to go spot these days?

“Van Wijck! De koffie (en het eten) is daar gewoon goed en ik vind het een heel leuke zaak.  Daarnaast vind ik eigenaar Jaap van Wijck, een leuke ondernemer. Oh, en het ligt toevallig op de weg tijdens een mijn rondje wandelen met Otis.”

Hoe drink jij je koffie graag?

“In de ochtend drink ik het liefst een cappuccino om de dag te beginnen. De rest van de dag ga ik eigenlijk altijd voor een dubbele espresso. Vroeger had ik genoeg aan één kop in de ochtend, sinds de kleine er is heb ik er ’s ochtends toch echt twee nodig voor dat extra beetje energie, haha. En als ik dan koffiedrink, dan moet het ook goede koffie zijn. Op kantoor bij ons vind je dan ook een goede koffiemachine.”

Welke plek ga jij meteen naar toe zodra de horeca weer open mag?

“Boh, dat wordt echt een spektakel dan he? De vorige keer ben ik begonnen bij NOON en daarna van terras naar terras gegaan. Mijn
all time favorite is en blijft Harry’s, daar zou ik als eerste aanschuiven. Ik ben fan van hun klassiekers, zoals côte de boeuf. De dag erna schuif ik meteen aan bij Onglet, daar klopt ook gewoon alles.” Maar keuzes maken blijkt lastig want: “Wat ik eigenlijk ook heel leuk vind is Le Fernand. Er hangt een gemoedelijke Franse sfeer, het eten is goed en ze hebben lekkere wijnen, ook niet geheel onbelangrijk. Zó gezellig!”

Wat is jouw ultieme guilty pleasure qua eten/drinken?

“Kreeft, oesters, noem het maar op. Voor schelp- en schaaldieren ben ik altijd wel in. Op drinkgebied ga ik dan voor een Espresso Martini. Om toch een beetje in de koffiesferen te blijven.”

Nooit meer koffie of nooit meer alcohol?

“Het zal heel moeilijk worden… maar dan zeg ik toch nooit meer koffie. Een goed glas wijn, ik ben voor! En zeg nou zelf: zouden jullie Carnaval kunnen vieren zonder alcohol?”

Sjiek dineren in een restaurant met uitzicht op de Maas of neerstrijken in het stadspark met afhaalvoedsel en wat biertjes?

“Sjiek dineren! Ik hou van de horeca; van verwend, bediend en in de watten gelegd worden. In het park vind ik ook heel leuk hoor, maar als je me de keuze geeft dan ga ik toch voor een avondje sjiek dineren.”

Latte art of liever geen poespas?

“Voor mij liever geen poespas. Ik vind een hartje op je koffie wel grappig, maar ik word er verder niet heel warm van.”

Thuis koffiezetten of coffee to go?

“Allebei wel een beetje. Ons kantoor ligt net buiten het centrum, daarom hebben we op kantoor een fatsoenlijke koffiemachine aangeschaft. Want goede koffie hoort erbij. Als ons kantoor dichter bij de stad zou liggen, dan zou ik wel vaker voor een coffee to go gaan.”

Leuke tip voor onze lezers?

“Ga een keer naar Hoeve de Bies. De beste ‘tent’ in een straal van 100km. Het is een kleine hoeve die helemaal is omgebouwd tot fine dining concept. Dit was een van onze projecten van afgelopen tijd en wat mij betreft écht de gouden tip!”

Benieuwd naar Tim’s werk? Je kunt hem volgen op @ontwerpbureaureiters

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao