Hete koffie – Sarah Leonora

Hete koffie – Sarah Leonora

In onze nieuwe rubriek ‘hete koffie’ nemen we je mee op pad met een gezellige man of vrouw uit Maastricht. Een rubriek met een kleine knipoog. We doen samen een koffie en stellen ondertussen een aantal juicy vragen. Voor ons supergezellig om te doen, voor jullie lekker om te lezen en stiekem ook prima om te bekijken. Want ja, die blogs komen uiteraard nooit zonder beeldmateriaal. Dit keer gaan we op de koffie met: Sarah Leonora.

Sarah is een échte Maastrichtse én een creatieve duizendpoot. Waar je ook gaat of staat in Maastricht, je kunt niet om haar heen. Tijdens de coronacrisis zette ze de Haw Pin-campagne op, een door haar ontworpen poster met de steunende woorden: Haw Pin. Maastrichts voor ‘hou vol’. Binnen no time hing deze poster op zo’n beetje ieder raam in Maastricht. De opbrengsten gingen naar haar stichting Hartje van Goud, die zich inzet om mensen samen te brengen in onder andere moeilijke tijden zoals bijvoorbeeld corona. En een hartje van goud, dat heeft ze zeker! We schuiven aan bij Café Sjiek voor een gezellig gesprek.

Tell us more, wie ben je en wat doe je?

Sarah (32) is geboren en getogen in Maastricht. “8 of 9 jaar geleden ben ik naar Amsterdam verhuisd omdat ik het gevoel had dat ik moest uitvliegen, ik moest even weg uit Maastricht. Maar Amsterdam was te druk voor mij.” Dus zocht ze de rust weer op in Maastricht. “Voor mij kwam toen het besef dat ik hier thuis hoor. Hier kom ik het beste uit de verf.” Ze studeerde Communicatie & Multimedia Design en rolde daarna in een tijdelijke job bij Maastricht Marketing. “Ik ben hier drie jaar blijven plakken, maar heb uiteindelijk toch de keuze gemaakt om als zzp’er aan de slag te gaan. Dat is de beste keuze ooit geweest.”

Wat is je favoriete (koffie)spot?

“Café Sjiek is écht mijn favoriete plek. Hier zit ik het liefst binnen, omdat dat voor mij Café Sjiek is. Ik kom hier al van kleins af aan, dus het voelt een beetje alsof ik hier ben opgegroeid. Ik heb er ook een tijdje gewerkt, dat waren zo’n leuke tijden.” Ze schuift het liefste aan met vriendinnen om vervolgens eindeloos te genieten, onder het genot van wat oesters. Grappend voegt ze er nog aan toe: “Hier een keer in slaap vallen staat nog op m’n bucketlist.”

Hoe drink jij je koffie het liefst?

“Lekker zwart, zoals het hoort. Geen gekkigheid. En mijn koffie moet echt heet zijn. Hete koffie dus, om in jullie blogtermen te blijven. ‘s Ochtends drink ik meteen twee koppen achter elkaar, dat heb ik nodig en hoort er gewoon bij. Daarna ga ik sporten en dan begint m’n dag. Maar het zijn nooit meer dan drie koppen per dag, dan begin ik te trippen.”

Hoe ben je de coronacrisis doorgekomen?

“Ik ben heel druk geweest. Niet alleen als mama van Pie (2). Ik ben vlak voor corona begonnen als zelfstandig ondernemer, een rare tijd waarin ik vooral alles wat me leuk leek gewoon heb gedaan. Van het ontwikkelen van de Haw Pin posters, het ontwerpen van mijn eigen kaartjes, modellen uitzoeken voor verschillende bedrijven, tot het maken van babykleding en daar is onlangs het schilderen van oesters nog bijgekomen.”

Waar ben je als eerste naartoe gegaan toen alles weer open was?

“Ik ben als eerste naar Café Sjiek op het terras gegaan waar ik heb genoten van een gerookte zalmsalade. Een paar dagen later zat ik bij Le Fernand met een plateau fruit de mer. Voor Le Fernand heb ik een nieuwe menukaart ontworpen. Op deze kaart vind je ook een salade artisjok, die is echt zalig.”

Wat is je guilty pleasure op het gebied van eten en drinken?

“Even goed nadenken… Ik denk oesters, maar dat is niet echt ‘guilty’ toch? Maar ik hou wel echt van oesters, of eigenlijk alle rauwe vis. En als ik een drankje moet kiezen zeg ik een bloody mary. Dat is echt m’n lievelingsdrankje. Het water loopt me al in de mond als ik eraan denk. Bubbels zijn trouwens ook altijd goed. En voor een haring kun je me ook altijd wakker maken.”

Nooit meer koffie of nooit meer alcohol?

“Nooit meer koffie. Ik vind een drankje veel te lekker, dan vervang ik die koffie wel door sterke thee. Ik vind drank echt te gezellig, zelfs dat ene glaasje wijn. Heerlijk.”

Thuis koffiezetten of to go?

“Mijn koffie thuis is heerlijk, maar ik ga toch liever ergens zitten om gezellig iets te drinken.”

Leuke tip voor onze lezers?

“Gewoon doen. Het is zo zonde als je dingen laat liggen omdat je twijfelt. Dus ik wil iedereen meegeven: niet te veel twijfelen en gewoon doen. Oh, en drink meer koffie met elkaar!” Wat ons betreft een top afsluiter voor bij een hete koffie blog.”

Benieuwd geworden naar Sarah? Je kunt haar op een aantal kanalen volgen: @sarahleonora @bysarahleonora @ikhartjemaastricht @sjattepieofficial @bombshell_oyster. De keuze is reuze!

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao