Hete koffie – Rowena Rutten

Hete koffie – Rowena Rutten

In onze nieuwe rubriek ‘hete koffie’ nemen we je mee op pad met een gezellige man of vrouw uit Maastricht. Een rubriek met een kleine knipoog. We doen samen een koffie en stellen ondertussen een aantal juicy vragen. Voor ons supergezellig om te doen, voor jullie lekker om te lezen en stiekem ook prima om te bekijken. Want ja, die blogs komen uiteraard nooit zonder beeldmateriaal. Dit keer gaan we op de koffie met: Rowena Rutten.

Waarschijnlijk heb je al regelmatig een foto op je beeldscherm voorbij zien komen die gemaakt is door Rowena. Fotograferen is haar passie en dat is ook terug te zien. Ze weet er altijd wel iets moois van te maken. Ze heeft energie voor tien, dus naast fotograferen doet ze nog 87 andere dingen. Maar hierover later meer. We spreken af bij Darq voor een gezellig gesprek.

Tell us: wie ben je en wat doe je?

Rowena (32) is geboren en getogen in Maastricht, een echte sjeng dus. Sinds vier jaar heeft ze Maastricht echter ingeruild voor het gezellige Eijsden. Hier woont ze samen met haar man Ralph en haar twee kinderen Loua & Belle. Ze is begonnen met het studeren van industriële vormgeving in Eindhoven en is daarna verder gegaan aan de kunstacademie in Maastricht. “Na m’n studie heb ik zo’n zes jaar gewerkt als interieurontwerper. In 2014 zijn Ralph en ik begonnen met ons eigen bedrijfje ‘Eighty8things’, een naam die terugslaat op de diversiteit in opdrachten. Het begon als een blog, waarbij we bij allerlei leuke hotspots langsgingen en daar foto’s maakten. Tussendoor werkte ik bij Maastricht Marketing, om vervolgens in 2019 volledig te gaan freelancen. Nu ligt de focus van Eighty8things vooral op fotografie, maar we doen ook nog regelmatig grafisch design opdrachten.”

Wat is je favoriete (koffie)spot?

“Ik vond het best lastig om eentje te kiezen maar ik vind Darq een heel leuk tentje. Ze hebben hier heerlijke koffie en ja, koffie & chocolade is de perfecte combinatie toch? Ik kom ook af en toe met m’n dochter hier, maar dan gaan we meestal voor een ijsje.”

Hoe drink jij je koffie het liefst?
“Een cappuccino met havermelk. We hebben thuis een speciale koffiemachine, dus thuis koffiedrinken is ook absoluut geen straf. Ik hou het meestal bij twee koffies per dag. Anders heb ik echt te veel energie, en die heb ik al genoeg van mezelf.”

Hoe ben je de coronacrisis doorgekomen?

“Ik was precies in de lockdown zwanger, dus dat kwam stiekem wel heel goed uit. En daarbuiten heb ik het eigenlijk gewoon heel druk gehad met opdrachten, mijn werk kwam niet echt ‘on hold’ te staan. Ik heb gelukkig niet veel te klagen.”

Waar ben je als eerste naartoe gegaan toen alles weer open was?

“We zijn meteen een weekendje naar zee gegaan met z’n tweetjes, om daar even lekker te genieten. In Maastricht ben ik al snel aangeschoven bij Van Wijck. Daar komen we sowieso graag. Ze hebben een fijne kaart en het is een leuk plekje. Meestal fietsen we dan daarheen en halen we iets lekkers voor onderweg.”

Wat is je guilty pleasure op het gebied van eten en drinken?

“Sowieso pannenkoeken! We hebben iedere week tenminste één pannenkoekendag. Zelfs regenboogpannenkoeken met van alles erdoor, dat vinden de kinderen geweldig. Niets is te gek dan. Verder kook ik graag Italiaans. Ik hou heel erg van koken en de Italiaanse keuken is mijn favoriet. Qua drinken zou ik zeggen een goede witte wijn. En dan het liefst een droge.”

Nooit meer koffie of nooit meer alcohol?

“Ik wil eigenlijk niet kiezen, mag dat ook haha? Maar als ik moet kiezen ga ik toch voor nooit meer koffie, hoe erg ik dat ook zou vinden. Alcohol is echt een gezelligheidsdrankje. Ondanks dat ik nooit veel drink omdat ik niet zo veel kan hebben, vind ik het heerlijk om te genieten van een goed glas wijn.”

Thuis koffiezetten of to go?

“Voor de koffie zou ik zeggen: thuis! Maar voor de gezelligheid ga ik toch liever op pad.”

Sjiek dineren aan de maas of neerstrijken in het park met een afhaalmaaltijd?

“Als ik dan mag kiezen: sjiek dineren. Ik hou ervan om in de watten gelegd te worden en bediend te worden. Ik hou van de sfeer en de gezelligheid in een restaurant. Dat heb ik tijdens corona wel echt gemist, dat heerlijk ‘gaan zitten en nergens over na hoeven denken’.”

Leuke tip voor onze lezers?

“Ik heb er meerdere. Als eerste: ga in een restaurant eens een keer voor iets dat je nog nooit hebt gehad of nog nooit zelf gemaakt hebt. Zo ontdek je steeds weer nieuwe smaken. Verder wil ik als tip meegeven om voorafgaand aan een reis, leuke blogs op te zoeken voordat je naar die plek reist. Wij zoeken online altijd leuke hotspots op van tevoren, superleuk! Maar misschien wel de belangrijkste: blijf dicht bij jezelf, dan blijf je uniek en onderscheid je je van de rest.”

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao