Hete koffie – Ginger Mullenders

Hete koffie – Ginger Mullenders

In onze nieuwe rubriek ‘hete koffie’ nemen we je mee op pad met een gezellige man of vrouw uit Maastricht. Een rubriek met een kleine knipoog. We doen samen een koffie en stellen ondertussen een aantal juicy vragen. Voor ons supergezellig om te doen, voor jullie lekker om te lezen en stiekem ook prima om te bekijken. Want ja, die blogs komen uiteraard nooit zonder beeldmateriaal. Dit keer gaan we op de koffie met: Ginger Mullenders.

Brownies, carrot cake, cheesecake, ginger bread. Name it en Ginger bakt het. Al van kleins af aan was ze een zoetekauw en zat ze regelmatig ergens in een hoekje met een kom beslag. Want ze kwam er al snel achter dat boter gemixt met suiker eigenlijk het lekkerste was. In oktober 2020 opende ze haar eigen cake atelier Treacle & Spice. Waar ze het liefst helemaal losgaat met smaken, glitters en kleuren. Tijd voor een smaakvol gesprek met een kop goede koffie bij Petit Café Moriaan.

Wie ben je en wat doe je?

Ginger (29) is geboren en getogen in Maastricht. Tussendoor ging ze op avontuur en ruilde ze voor even de ‘sjengenstad’ in voor Australië en Den Bosch. Uiteindelijk kwam ze weer terug. “Thuis bij de mensen waar ik me het meest bij thuis voel en waar ik van hou,” vult Ginger aan. Al snel werd het tijd voor een nieuw avontuur, alleen dan dicht bij huis. “Na de studie social work, wat het toch niet helemaal bleek te zijn, volgde ik de opleiding fooddesign en de bakkersopleiding. Daarna was het tijd om mijn droom waar te maken: een eigen cake atelier. Het ondernemen bevalt me goed, maar het is pittig. Ik ben altijd bezig met mijn werk, maar je krijgt er zoveel voor terug. Mensen eten gewoon míj́n taarten, daarvoor komen ze speciaal naar míj́n zaak. Hoe bizar is dat?”

Wat is je favoriete koffiespot?

“Petit Café Moriaan staat op nummer één. Het is de Oase van Maastricht. Ik kom hier al sinds dat ik tiener ben. Het is er heel gezellig en écht Maastrichts. Het  bourgondische leven wordt gecombineerd met een stukje cultuur en een moderne twist. Veel mensen weten niet eens dat dit hier ligt en dat je hier heerlijk kunt lunchen. Je ontloopt als het ware de stad, in de stad.”

Hoe drink jij je koffie het liefst?

“Zwart! Vroeger was het suiker en melk met koffie, maar nu het liefst zo zwart mogelijk. Ik ben echt verslaafd aan koffie. Als ik geen koffiedrink ga ik kapot van de hoofdpijn.”

Hoe ben je de coronacrisis doorgekomen?

“Mijn contract werd niet verlengd, waardoor het thuiszitten in tijden van corona eigenlijk een beetje als een cadeautje voelde. Ik vind het heerlijk om lekker te kneuteren in huis en me terug te trekken. Ik ben lekker gaan wandelen en had alle tijd om aan mijn plannen te werken. Mijn creatieve juices zijn in die tijd echt tot uiting gekomen. De avondklok had van mij zelfs nog wel even mogen blijven, heerlijk.”

Waar ben je als eerste naartoe gegaan toen alles open was?

“Naar Mandalin. Een heerlijk restaurant met een Turkse keuken. Je kunt warme of koude mezes bestellen. Het is een plek waar je gewoon kunt eten, maar ook voor een beetje sjiek kunt gaan.”

Wat is je guilty pleasure op het gebied van eten en drinken?

“Frieten van Pottenberg of De Bastion. Het liefst een friet speciaal met een frikandel speciaal. Lekker veel uien. En op het gebied van drinken, zeg ik: rode wijn. Het liefst een Chianti. Alles wat van Italië is vind ik lekker. Ik ben tijdens mijn rondreis door Italië verliefd geworden op het land. Met mijn Italiaanse vrienden zaten we aan een lange tafel, met pannen verse pasta en goede rode wijn. Als ik ga trouwen, dan het liefst in Italië met zo’n ouderwetse klassieke bruidstaart.”

Nooit meer koffie of nooit meer alcohol?

“Oh jongens, wat is dit moeilijk! Eigenlijk moet ik gaan voor nooit meer alcohol, omdat dit gezonder is. Maar ik ga toch voor nooit meer koffie, want dat wijntje ’s avonds smaakt me te goed.”

Thuis koffiezetten of to go?

“Ik heb nu geen tijd voor een koffie to go, dus zet ik lekker voor mezelf een kan koffie in de ochtend. Maar als ik voor het werk door de stad fiets en dan iemand met een kop koffie de krant zie lezen… Dat lijkt me heerlijk. Iets voor later!”

Sjiek dineren aan de maas of neerstrijken in park met een afhaalmaaltijd?

“Sjiek dineren aan de Maas. Allereerst omdat ik het gewoon fijn vind om op een stoel te zitten,” vertelt ze lachend. “Lekker comfortabel en verzorgd worden, ik hou ervan. En ik vind het leuk om een jurkje aan te trekken en me op te tutten voor een avondje uit. Dus kom maar door met dat dinertje.”

Latte art of liever geen poespas?

“Liever geen poespas, gewoon lekker zwart. En dan het liefst gewoon een standaard gezette kan, filterkoffie. Niks meer aan doen.”

Leuke tip voor onze lezers?

“Nou, ik ben niet zo van de lijfspreuken… Maar eentje vind ik wel heel mooi: ’To relax in hell, is the way to heaven’. Het komt allemaal wel goed. En als het niet goed komt, komt het ook wel weer goed.”

Je kunt Gingers cake-avonturen volgen via instagram @treacleandspicecakes

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao