Hete koffie – Donna Ubags

Hete koffie – Donna Ubags

In onze rubriek ‘hete koffie’ nemen we je mee op pad met een gezellige man of vrouw uit Maastricht. Een rubriek met een kleine knipoog. We doen samen een koffie en stellen ondertussen een aantal juicy vragen. Voor ons supergezellig om te doen, voor jullie lekker om te lezen en stiekem ook prima om te bekijken. Want ja, die blogs komen uiteraard nooit zonder beeldmateriaal. Dit keer gaan we op de koffie met: Donna Ubags.

Donna is pas 22 lentes jong en is nú al een bezige bij. Ze rent van hot naar her voor fotoshoots en shows, staat af en toe ook zelf achter de camera, pendelt tussen Tilburg & Maastricht, staat dagelijks in de sportschool en heeft daarnaast ook nog tijd om een studie te volgen. Oh, en het mooie is, ze deelt het grootste deel hiervan met haar volgers online. Heb je behoefte aan een flinke dosis zonneschijn? Dan raden we je zéker aan om Donna te volgen. Lucky for us wist ze een gaatje te vinden in haar drukke agenda. We spreken af bij Bijzonder voor een koffie en een goed (lees: positief) gesprek.

Tell us more, wie ben je en wat doe je?

Meet Donna: bourgondisch, avontuurlijk, positief en vooral zichzelf. Ze reist iedere week van plek naar plek voor shows en shoots. Ze is geboren in Maastricht, groeide op in Eijsden, maar verhuisde vanwege haar studie en modellenwerk naar Tilburg. “Het liefst kom ik ieder weekend terug naar het Zuiden, Maastricht blijft voor mij gewoon thuis-thuis. Helaas is veel van het werk dat ik doe in de Randstad, waardoor in Maastricht wonen geen optie is. Alles is net te ver van hier. Gelukkig woont mijn vriendin hier en ben ik er op ieder vrij moment te vinden.”

Wat is je favoriete koffiespot?

“Het liefst zit ik bij Bijzonder. Niet alleen vanwege hun heerlijke havermoutmelk cappuccino, maar vooral vanwege de 100% vegan opties. Voor mij voelt het echt als rijkdom om ergens plaats te nemen waarvan ik weet dat ze ‘goede shit’ maken. Dat goed is voor de wereld, het milieu, met lokale ingrediënten uit de buurt wordt bereid en goed is voor mijn lijf. Bijzonder is zo’n plek. Ik ga hier altijd met een voldaan gevoel weg. Ze hebben een kleine wisselende kaart en alles is hier altijd een feestje. Het liefst begin ik met een voorgerecht, gevolgd door een hoofd- en nagerecht. Ik zeg altijd: ik leef van maaltijd tot maaltijd, niet van dag tot dag. Ik kan zó genieten van goed eten.”

Hoe drink jij je koffie het liefst?

“Ik heb koffie echt moeten leren drinken en nu zou ik niet meer zonder willen. Thuis drink ik zwarte koffie, maar zodra ik op het terras zit is het een cappuccino met haver- of amandelmelk.”

Hoe ben je de coronacrisis doorgekomen?

“Ik ben in de coronatijd een half jaar terug naar Maastricht gekomen omdat mijn volgeboekte agenda opeens naar een lege agenda ging. Terwijl ik me eerst onrustig voelde, heb ik daarna extra leven gevonden in de vertraging. Ik train normaal vijf dagen per week, heb een relatie en fantastische vrienden die ik wil zien, ben fulltime bezig met modellenwerk en volg daarnaast nog mijn studie Journalistiek. Ik vind alles interessant en leuk en corona heeft me juist even rust gebracht. Afgelopen jaar besefte ik eigenlijk pas waar ik overal ben geweest, wat ik al heb mogen doen op zo’n jonge leeftijd. Ik heb leren ‘zijn’ in het moment. In het hier en nu, in plaats van alweer bij volgende week zitten met mijn hoofd. Mijn leven is rijker geworden door corona. En wat ook heel mooi is, is dat ik Nederland heb ontdekt. Terwijl eerst alleen Maleisië of Bali goed genoeg was, besef ik nu hoe mooi Nederland is. Ik was onlangs nog op Terschelling, wauw hoe mooi is dat eiland dan?! En dat hoort gewoon bij Nederland…”

Waar ben je als eerste naartoe gegaan toen alles weer open mocht?

“Naar Bijzonder. Ik ben er speciaal voor naar Maastricht gekomen. Ik zat zelfs precies aan deze tafel. Preps vind ik trouwens ook een heel fijn plekje. Daar ga ik graag werken en ondertussen eet ik lekker én gezond. Hun vegan chai latte is echt een aanrader.”

Wat is je guilty pleasure op het gebied van eten en drinken?

“Iets dat niet vegan is. Nachos met heel veel kaas. En dan heb ik niet alleen over ‘gewone’ kaas. Ik wil ook blauwe kaas en cheddar. Of een stuk cheesecake. Als het maar iets met kaas is, want dat is moeilijk te vervangen als je vegan bent.”

Nooit meer koffie of nooit meer alcohol?

“Hoewel ik ze beide niet van levensbelang vind, zeg ik nooit meer alcohol. Ik drink het bijna nooit. Al is het wel fijn als soms even die randjes eraf zijn, na het drinken van een glaasje alcohol. Maar in the end eet ik mijn calorieën liever dan dat ik ze drink.”

Sjiek dineren aan de maas of neerstrijken in park met een afhaalmaaltijd?

“In het park met een afhaalmaaltijd. Of misschien nog liever ergens in een weiland, op een heuvel, met een paar fijne vrienden. Muziekje erbij, lekker eten. Ik laad mijn batterij echt op in de natuur, daar kan ik zo van genieten.”

Leuke tip voor onze lezers?

“Ga op zoek naar eten dat je niet alleen blij maakt terwijl je eet, maar ook daarna. Eet bijvoorbeeld zoveel mogelijk plant based. Denk na over wat je in je lichaam stopt. Want hoe mooi zou het zijn als alles wat we eten, niet schadelijk is voor de natuur? Zodat we met z’n allen kunnen blijven genieten van die natuur. Voor mij is het echt een switch geweest naar meer geluk, fijn voeler in mijn lichaam en dat voelt enorm goed.”

Benieuwd naar al die positieve energie? Je kunt Donna volgen op @donnaubags. Benieuwd naar haar werk áchter de camera? Neem dan een kijkje op @donna.unfold

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao