Hete koffie – Dion Watson

Hete koffie – Dion Watson

In onze nieuwe rubriek ‘hete koffie’ nemen we je mee op pad met een gezellige man uit Maastricht. Een rubriek met een kleine knipoog. We doen samen een coffee to go en stellen ondertussen een aantal juicy vragen. Voor ons supergezellig om te doen, voor jullie lekker om te lezen en stiekem ook prima om te bekijken. Want ja, die blogs komen uiteraard nooit zonder beeldmateriaal. Dit keer gaan we op de koffie met: Dion Watson.

Denk je aan Dion dan denk je aan een big smile. Deze man is namelijk nooit te vinden zonder die big smile. Toen het allemaal nog mocht was hij letterlijk op ieder feestje of festival te vinden (uiteraard in het gezelschap van die big smile). Een sporty spice was hij altijd al, maar inmiddels is hij wat ons betreft de gezelligste personal trainer van Maastricht.

Tell us more, wie ben je en wat doe je?

Dion Watson (27) is geboren in een veel zonniger gedeelte van de wereld, namelijk Florida. “Op mijn zesde verhuisde ik naar Nederland en wisselde door de jaren heen regelmatig van stad. Uiteindelijk heeft ‘Maas’ mijn hart veroverd, hier blijf ik voor altijd.” Als klein jongetje droomde hij ervan om profvoetballer te worden. “Hoewel ik nog altijd graag een balletje trap, heb ik die droom uit mijn hoofd gezet. Er is iets anders op mijn pad gekomen. Tijdens mijn hbo-studie ‘Sportkunde’ ben ik mij steeds meer gaan focussen op coaching. Inmiddels werk ik fulltime als coach.” Als coach richt hij zich niet alleen op sport, maar geeft hij ook leefstijladvies. Ook geeft hij coaching op het gebied van voeding door het opstellen van een voedingsschema, passend bij je doelen.

Hoe kom je de coronacrisis door?

“Ik probeer vooral bezig te blijven. Ik heb er een nieuwe hobby bij: boksen, ben me aan het verdiepen in aandelen en beleggen en ik probeer – met wat creativiteit – mijn personal training sessies voort te zetten. Last but not least, kom ik ‘m door met mijn familie. Meer tijd zorgt voor meer quality time.”

Wat is je favoriete coffee to go spot these days en waarom?

“Sinds de lockdown heb ik een favoriete wandelroute, deze komt langs Plein 1992. Een heerlijk stuk van de stad zo met dat uitzicht op de brug en lekker dichtbij het park. Op Plein 1992 stop ik meestal even voor een koffie van Coffeelovers. Waar ik het liefste aanschuif als alles open is? Dat is toch wel de Gouverneur. Als het open is ben ik hier vaak te vinden. Niet voor koffie, maar voor een goed glas bier. Al bestel ik er ook soms een latte macchiato.”

Welke plek ga jij meteen naar toe zodra de horeca weer open mag?

“Op nummer 1 staat absoluut m’n vader opzoeken in Amerika. Op 2, naar een steakhouse in Valkenburg (haha sorry). En op 3, een festival bezoeken. Maar als je me vraagt waar ik in Maasje meteen weer heen zou gaan, dan zeg ik: Il Bacaro. Ik hou van de tapas, de gezelligheid en de sfeer daar. Oh ja, en daarna nog even naar de Gouverneur voor de afterparty natuurlijk!”

Wat is jouw ultieme guilty pleasure qua eten/drinken?

“Chicken wings homemade by myself. Het recept dat is en blijft geheim en deel ik met niemand. Wil je ergens in de stad lekkere chicken wings halen? Dan raad ik die van ‘FAB’ aan. Qua drinken, dat ligt aan m’n mood, maar dan ga ik toch voor een ijskoud biertje op een warme zomerdag.”

Nooit meer koffie of nooit meer alcohol?

“Alcohol hoort er gewoon bij, dus dan ga ik voor nooit meer koffie! Alcohol is echt zo’n gezelligheidsdrankje. Het hoort er gewoon bij. Op een festivalletje met lekker koud drankie in je hand, dat is toch top?”

Sjiek dineren in een restaurant met uitzicht op de Maas of neerstrijken in het stadspark met afhaalvoedsel en wat biertjes?

“Ik hou niet van sjiek. De mensen die mij kennen weten dat ik best druk ben, als ik dan in zo’n sjiek restaurant opeens moet fluisteren… dat is niks voor mij. Ik wil gewoon in het park met vrienden zijn. Flesjes Corona mee, muziekje aan en wat te eten bestellen. Dan kan ik mezelf zijn.”

Nooit meer sporten of nooit meer het terras op?

“Sport is m’n alles, dus ik zeg: nooit meer het terras op. Hoewel ik ook wel echt van de gezelligheid ben, maar dat kan ook op een festival toch?”

Latte art of liever geen poespas?

“Latte art, hou ik wel van!” En dat was ook terug te zien in de bestelling van vandaag: een cappuccino met slagroom. Een combinatie die volgens de barista van Coffeelovers niet vaak voor komt. Maar om het feest compleet te maken voegde hij er wel nog even wat chocolaatjes aan toe.

Leuke tip voor onze lezers?

“Op scholen ligt vaak de focus op ‘slim zijn’, terwijl ik denk dat iedereen zijn eigen talenten heeft. Ga ernaar op zoek en ontwikkel die tot de max. Er is altijd een manier om je dromen waar te maken.”

Wil je meer weten over Dion of heb je zelf behoefte aan leefstijladvies of coaching? Je kunt hem volgen op @coachingbywatson

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao