Hete koffie – Camiel Pesch

Hete koffie – Camiel Pesch

In onze nieuwe rubriek ‘hete koffie’ nemen we je mee op pad met een gezellige man uit Maastricht. Een rubriek met een kleine knipoog. We doen samen een coffee to go en stellen ondertussen een aantal juicy vragen. Voor ons super gezellig om te doen, voor jullie lekker om te lezen en stiekem ook prima om te bekijken. Want ja, die blogs komen uiteraard nooit zonder beeldmateriaal. Dit keer gaan we op de koffie met: Camiel Pesch.

Ook wel de Content King van Maastricht. Content creëren is zijn ding en Maastricht is zijn kingdom. Grote kans dus dat je al regelmatig werk van Camiel op je beeldscherm voorbij hebt zien komen. Wij leerden Camiel kennen toen we een nachtje mochten blijven slapen op zijn toenmalige werkplek: The Green Elephant Hostels. De rondleiding die we kregen was meteen een en al gezelligheid. En voor een beetje gezelligheid zijn wij altijd wel te porren, dus tijd voor ronde twee! We halen een koffie af bij Wonderwoud en ploffen daarna neer op de markt.

Tell us more, wie ben je en wat doe je?

Camiel Pesch (24), ruilde zijn geboortedorp Wijnandsrade in zijn studententijd in voor ons mooie Maastricht. Voor zijn stage kwam hij terecht bij LBG hotels waar hij werd ‘bekroond’ tot Content King. “Kortgeleden maakte ik de overstap naar The Student Hotel waar ik eigenlijk een beetje het ‘manusje van alles’ ben, ook wel ‘de connector’. Beter bekend als: ‘Events, Community & Partnership Manager’,” vertelt Camiel. Naast werken probeert hij Maastricht op cultureel vlak meer op de kaart te zetten. “Ik heb samen met vrienden Terra Nova Events opgezet, een organisatie die intieme dansfeesten organiseert. Met de goede vibes van een festival zoals bijvoorbeeld Dekmantel. En natuurlijk met de nodige portie gezelligheid, lekker toegankelijk, beetje alternatief (maar niet te) en op een unieke locatie.”

Hoe kom je de coronacrisis door?

“Net als iedereen denk ik inmiddels: dit duurt wel erg lang. Maar het is niet anders, dus probeer ook ik er het beste van te maken. Ik ben meer bezig met draaien en het liefst met vinyl platen. Dat vind ik superleuk om te doen en dat kan lekker vanuit thuis. Verder kan ik gelukkig gewoon nog werken op locatie.”

Wat is je favoriete coffee to go spot these days?

“Wonderwoud! Niet eens per se voor de koffie, die smaakt naar mijn mening bijna overal hetzelfde, maar vooral voor de vibe.” Naast dat hij de vibe chill vindt, kent hij de eigenaresse van Wonderwoud. Zo’n koffie bij Wonderwoud gaat dan ook meestal gepaard met een gezellig praatje. “Wat misschien nog wel leuk is om te weten: ze verkopen hier duurzame koffie, ook wel de ‘Tony Chocolonely’ onder de koffie. Aanrader!”

Hoe drink jij je koffie graag?

“Gewoon lekker zwart. Geen poespas.” Hoewel het ooit begon met 8 koppen per dag is hij nu geminderd naar 2 tot 3 per dag. “Het bleek dat er ook zonder die 8 koppen koffie al genoeg energie door mijn aderen stroomt.”

Welke plek ga jij meteen naar toe zodra de horeca weer open mag?

Zonder lang nadenken zegt Camiel: “Ik zou sowieso meteen een feest organiseren in Maastricht. De plannen liggen er, dus het is eigenlijk vergunning regelen en gas erop. We hebben een heel dikke locatie, maar daar kan ik nog niet te veel over loslaten.” Dus beste lezers, stay tuned want Camiel organiseert hopelijk binnenkort een dik feest. En op het gebied van eten in Maastricht, waar schuif je als eerste aan? “Dan zeg ik JEF gastrobar. Dat vind ik echt een goed restaurant.” Wat er dan niet mag ontbreken? “Een limoncello. Dat hoort voor mij gewoon bij uiteten.” Verder is ook Brandweerkantine een van zijn favoriete spots in Maastricht, voornamelijk vanwege de sfeer maar ook vanwege de kaart.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure qua eten/drinken?

“Ik denk dat als je ’s nachts aan m’n deur zou staan met écht een meesterlijke burger met kaas en bacon, alles erop en eraan, dan neem ik zeker een hap.”

Nooit meer koffie of nooit meer alcohol?

“Nooit meer koffie, want er zijn genoeg andere dranken waar cafeïne in zit. Op een festival sta ik nooit met een koffie in m’n hand, daar heb ik toch echt liever een glas alcohol vast. En ja, bij lekker eten hoort ook gewoon een goed glas wijn als je het mij vraagt.”

Sjiek dineren in een restaurant met uitzicht op de Maas of neerstrijken in het stadspark met afhaalvoedsel en wat biertjes?

“Hm lastig, ik hou van beide. Ik vind het leuk om ergens sjiek te dineren, net pak aan, strikje erbij en gaan. Maar als ik dan moet kiezen ga ik toch voor het park, want daar creëer je je eigen sfeer. Je zorgt zelf voor een ‘chille’ setting samen met vrienden, speaker mee, pizza bestellen, wat biertjes erbij en meer heeft een perfecte avond niet nodig.”

Simpele dubbele espresso of cappuccino met poespas

“Dubbele espresso. Ik heb helemaal niks met al die ‘ginger bread poespas’ en ‘chai latte zwik’. Doe mij maar gewoon een simpele koffie”.

Thuis koffiezetten of coffee to go

“Coffee to go! Ik hou van de beleving, even een praatje maken, even connecten, even babbelen. Het is gewoon een leuk momentje.” Maar er wordt ook thuis regelmatig koffiegezet: “Ik heb speciale cups voor in het weekend. Mijn zogenaamde ‘weekendcups’. Doordeweeks gaat er snel een simpele koffie in, in het weekend maak ik er een speciaal momentje van.”

Leuke tip voor onze lezers?

“Check Wonderwoud! Daar is gewoon een heel leuk sfeertje. Je kunt daar (als we weer binnen mogen) ook gewoon lekker gaan zitten in een van hun vintage zitjes om een boek te lezen. Verder hebben ze eigenlijk van alles: van planten tot aan sierraden tot aan gieters.” Verder raadt Camiel ook aan om eens een kijkje te nemen bij Lumière. “Eigenlijk ook vooral vanwege de vibes, want wat is een plek zonder een goede vibe… Niks toch?”

Je kunt Camiel volgen via instagram @camielpesch 

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao