5 X De beste friet in Maastricht

5 X De beste friet in Maastricht

Niets is lekkerder dan friet uit een grote puntzak eten. Wij hebben de plekken voor de beste friet in Maastricht voor je verzameld in deze blog!

Een frietje op z’n tijd gaat er bij iedereen wel in toch? Met een lekkere dikke klodder mayo, sate of gewoon zonder iets. Met je favoriete snack (of twee) en een blikje frisdrank. Wij delen graag de plekken waar je voor de best friet in een zakkie (of bakkie) in Maastricht terecht kunt. Dus bij deze: 5 X Friet in Maastricht.

Reitz Maastricht 

Reitz, wie kent het niet? Bij deze hotspot op de Markt in Maastricht staat bijna altijd een rij. Dit is namelijk dé plek om zo’n heerlijke ouderwetse puntzak friet te scoren. Zo eentje waarbij je vingers compleet onder de mayo zitten, zodra je de laatste frieten eruit probeert te eten. Kun je daarna wel meteen douchen, maar geloof ons: it’s worth it.

Reitz, Markt 75, Maastricht

Friedt 

Ook bij Friedt in Maastricht komen de frieten in zo’n gezellige puntzak. Maar dan wel in de fancy variant, lees: een zwart-wit geblokte puntzak. Naast de standaard friet en frietje zuurvlees, kun je hier ook terecht voor een frietje zwarte kip. Wat ons betreft zeker een aanrader als je eens een keertje iets anders wil proberen! Oh, wat ook top is, je kunt hier kiezen voor truffelmayo in plaats van de standaard mayo.

Friedt, Brusselsestraat 17, Maastricht

Friet Elite

Ben je op zoek naar luxe frietjes in Maastricht? Dan ben je bij frituur Friet Elite in het centrum van Maastricht aan het juiste adres. Op de kaart vind je namelijk onder andere: frietje pulled pork, frietje gado gado, frietje guacamole (dat wil je!) en zoete aardappelfriet. Oh, en ze staan ook bekend om hun zelfgemaakte kroketten. Ze zijn te vinden in Achter Het Vleeshuis straat. 

Friet Elite, Achter het Vleeshuis 7, Maastricht 

Friterie Wieck

Ben je in (de buurt van) Wyck, dan kun je het beste je honger stillen bij Friterie Wieck. Gevestigd waar voorheen Tuutsje vaan Teunsje lag. Deze frituur serveert Belgische friet én zelfgemaakte snacks. Vanaf Cafe Zondag is het een kwestie van oversteken en bestellen maar.  

Friterie Wieck, Wycker Brugstraat 41, Maastricht

Friture de Aw Brök

Deze frituur ligt misschien wel op een van de mooiste locaties in Maastricht. Friture de Aw Brök zit namelijk op het Cörversplein, naast bekende zaken als: Pastel en CINQ. En het mooie is, het is gewoon een doodnormale frituur inclusief vitrine vol frikandellen, bamiblokken, krokketten en spoetniks. Lekker klassiek zoals we onze friet met frikandel het liefst hebben. Eet je frietje op het kleine terrasje voor de zaak en geniet van alle mensen die aan je voorbijlopen. Dat gaat sowieso smaken!

Friture de Aw Brök, Cörversplein 4, Maastricht 

Musti

Heb je zin in iets anders dan friet, maar ben je wel echt toe aan een vette hap? Dan is Musti Kebab in Maastricht the place to be. Hier krijg je zonder twijfel de lekkerste durum döner. Het ligt vlak bij het station dus als je nog op pad moet met de bus of trein is dit de ideale tussenstop. Liever je kebabrol thuisbezorgt krijgen? Musti bezorgt ook aan huis. Handig!

Musti, Stationsplein 29, Maastricht 

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao