Coffee to have a seat in Maastricht

Coffee to have a seat in Maastricht

Cappuccino, latte macchiato, espresso. En ga zo maar even door. Koffie is er in alle soorten en maten in Maastricht. De keuze is reuze. Thank god! Want wat zouden we zonder moeten?

Of beter gezegd: wie zouden we zonder zijn? Dat we niet zonder koffie kunnen moge duidelijk zijn. Een blog over de koffiespots in hartje Maastricht mag dan ook niet ontbreken. Geen plekjes voor een coffee to go, maar voor een coffee to have a seat in Maastricht. Gewoonweg omdat het zonde is om bij deze hotspots je koffie af te halen. Deze latte-art kunsten verdienen het om met aandacht gedronken te worden.  

#1 Piece of Cake

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, zijn de latte-art kunsten bij deze hotspot allesbehalve a piece of cake. Oke, ik geef toe misschien was koffie niet de reden voor mijn eerste bezoekje aan Piece of Cake. Ik kwam in eerste instantie voor de cake (lees: cupcakes, taarten en cheesecake). Maar als je er dan toch bent voor cake, laat je het daar natuurlijk niet bij. Want wat is lekkerder dan een cappuccino mét een huisgemaakte cupcake? Juist. Niks. En mocht je je zorgen maken om de calorieën: doe dit vooral niet. Want het worden er alleen maar meer. Zo’n cappuccino bij Piece of Cake komt namelijk met een toefje slagroom én een koekje. Voor het geval dat dit je beter laat voelen: er zit ook een klein glaasje water bij. Om de rest mee te compenseren.  

Boschstraat 60 

#2 Livin’ Room

Dit is zo’n fijn plekje waar iedereen dol op is. Ook als je niet van koffie houdt. Want: de lunch opzicht is al een bezoekje waard. Maar hou je van koffie? Dan moet je hier zeker wezen! De cappuccino’s zijn er namelijk niet aan te slepen. Het liefst drink je er zo’n drie achter elkaar (ja, zo lekker zijn ze). Ook zullen de latte-art kunsten je hier niet teleurstellen. En als je er dan toch bent, neem dan ook even de tijd om er te lunchen. De sandwiches zijn god-de-lijk. Mijn, of beter gezegd onze favoriet is ‘The Boss’s Favorite’. Dus: cappuccino + The Boss’s Favorite sandwich = watertanden.  

Heggenstraat 7 

#3 DARQ

Een perfecte kop koffie zetten kunnen ze bij DARQ wel. Anders stonden ze natuurlijk niet in dit rijtje. Maar wat ze eigenlijk nog beter kunnen is chocolade maken. En dan heb ik het niet zomaar over chocolade. Ze maken namelijk in hun eigen chocoladefabriek (lees: atelier) de lekkerste duurzame en eerlijke pralines en pastilles. De echte Sjengen onder ons kennen ze waarschijnlijk al: de ‘Mestreechter Punekes’. Oftewel… kusjes uit Maastricht. Voor als je iets typisch ‘Mestreechs’ wilt proberen en dat wil je, geloof mij! Bovendien gaan deze ‘punekes’ goed samen met een koffie. 

Maastrichter Smedenstraat 2 

#4 Alley Cat Bikes & Coffee

Deze hotspot is een coffee bar & bike store ineen. Lekker hipster en dat vinden we stiekem allemaal leuk. Vanachter de grote ramen (mensen kijken!!) plof je neer voor een cappuccino, latte of iets anders. Zolang het maar met cafeïne is, want goed in koffie maken zijn ze. Maar niet alleen in koffie. Van een reparatie aan je fiets tot aan het kopen van een nieuwe. Ook hiervoor kun je bij hen terecht. Lekke band? Goed excuus voor een koffie bij Alley! Neem voor, tijdens of na je koffie dus zeker even de tijd om de rest van deze hotspot te ontdekken.  

Hoenderstraat 15-17

#5 Coffeelovers

Waar je ook bent in de stad, er ligt altijd wel ergens een Coffeelovers in de buurt. Het is de Starbucks van Maastricht, maar dan zonder gekke gekriebelde namen op je koffiebeker. Favoriet bij iedere local. Van tulpen, paashazen tot aan sneeuwpoppen. Vraag het en de barista’s creëren het voor je. Het niveau van de latte-art kunsten van Coffeelovers gaat namelijk next level. De koffiebonen zijn afkomstig van de Blanche Dael branderij in Maastricht. Verser kan het haast niet en dat proef je. Bezoek deze hotspot voor een typisch Maastrichts kopje koffie. Ik beloof dat je nooit meer anders wilt. 

Locaties: Plein 1992, Boekhandel Dominicanen, Annex, Sint Pieter, Avenue 

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao