Bar Bistro SAAM in Maastricht

Bar Bistro SAAM in Maastricht

In de rubriek ‘How to become a Sjeng’ doen we uitgebreid verslag van alles op het gebied van eten & drinken in Maastricht. Want eten en drinken is voor de Sjengen een belangrijk onderdeel van het leven. Dus ook voor de ‘Sjengen in wording’ onder ons. Aka the both of us. Deze keer schuiven we aan bij nieuwkomer Bar Bistro SAAM. Dit restaurant opende begin september pas officieel haar deuren. Tijd om kennis te maken!

Hoewel we voor een hapje en een drankje meestal het centrum opzoeken, gaan we deze keer voor de verandering eens een heel andere kant uit. Want in het MECC ligt een nieuw restaurant. En wat nieuw is, moet geproefd worden. We besluiten deze keer (ook voor de verandering) de auto te pakken. Want ga je eten bij Bar Bistro SAAM dan kun je gratis parkeren op P4 bij ‘t MECC. Je kunt de blauwwitte vlaggen met ‘SAAM’ al van ver op de parkeerplaats zien. Het enige dat je hoeft te doen is ze te volgen… De rest volgt vanzelf.

bar bistro saam maastricht: Van alle markten thuis

De grote ramen en het catchy interieur zien er veel belovend uit. Eén ding is zeker, hier wil je binnen een kijkje nemen. Bij binnenkomst worden we meteen vriendelijk ontvangen (dikke shoutout naar het leuke personeel!). Eerste indruk? Kleurrijk, groen, open en gezellig. Het is zo’n restaurant waar je eigenlijk op ieder moment van de dag goed zit. Voor ontbijt, lunch, diner of een borrel. Doordeweeks of in het weekend. Een plaatsje nemen aan een tafeltje of iets lekkers afhalen. Wist je dat… je ook een borrel of feestje bij SAAM kunt organiseren? Een gedeelte van het restaurant kunnen ze afsluiten voor groepen. Ze zijn van alle markten thuis.

Big MECC & More

Maar het is ook zo’n plek waar de gerechten op de menukaart net even anders zijn. Het leuke aan het menu van SAAM is, is dat in praktisch ieder gerecht wel iets uit de regio terug te vinden is. En dat zien we het liefst. Ook zijn er de nodige vega(n) opties op de kaart te vinden, zoals knolselderij steak. Of wat dacht je van de vegetarisch ‘Big MECC’ burger (ook in vleesvariant!). Maar ook gerechten als heilbot filet en gegrilde entrecote. Juist, altijd goed en vergeet niet een portie frites van Pommes Limburg met truffelmayo en Parmezaanse kaas erbij te bestellen. Want die wil je.

Wijnen, wijnen, wijnen

Ook de wijnkaart stelt niet teleur. Allesbehalve zelfs. Frankrijk, Italië, Spanje en jawel, ook hier vind je wijn uit de regio. We trappen af met een glaasje Chardonnay ‘wit’ Hommelberg uit Genoels-Elderen, Haspengouw. Die drinken we heerlijk op hun gezellige buitenterras. Want ja, zolang het weer nog meezit, nemen we het er nog even van. We zijn met de auto dus deze keer houden we het netjes bij twee glazen. Het is tenslotte ook pas dinsdag.

What’s in a name

Je had de link waarschijnlijk al gelegd. Want inderdaad, draai je SAAM om dan krijg je MAAS. De Maas die kennen we allemaal; het is de verbinder van de stad Maastricht. Maar sinds kort ook de verbinder in deze bistrobar. Want daar vind je de Maas – in het midden van de zaak – in tegelvorm terug. Hij loopt als rode draad door ze zaak. Overal kom je details tegen die in het teken staan van deze rivier. De grote ronddraaiende spiegels geven de schittering van de Maas weer, het voetstuk van de banken laten je denken aan de St. Servaasbrug en de grote tafel in het midden van de zaak is gemaakt van het afval dat is verzameld tijdens de ‘Maas Clean Up’. MAAS, MAAS, MAAS… uh SAAM!

Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe hotspot in Maastricht? Check hun socials @barbistrosaam en volg hun lekkers op de voet. Check het menu hier. Bar Bistro SAAM is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00-21.00 uur. 

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao