Leuke hotspots in Alicante

Leuke hotspots in Alicante

Alicante in Spanje. Misschien niet de bestemming die bovenaan je lijstje staat, maar zeker een bezoekje waard. Trek 2 tot 3 dagen uit om deze stad te verkennen, tenzij het superlekker weer is. Wat het most of the time ook is, behalve toen wij er waren. Life. Als het wél lekker weer is, krijg je gemakkelijk nog een vierde dag om. Door je met je billen op het strand te begeven bijvoorbeeld. Qua foodspots is Alicante een paradijsje. Want man, hippe eettentjes in overvloed. Foodtips in Alicante in 3,2,1...

Madness Specialty Coffee

Zoals de naam al doet vermoeden is koffie hun specialiteit en krijg je hier allerlei soortenkoffie. Van een klassieke cappuccino tot aan een gezellige chai latte, bij Madness Coffee is de keuze is reuze. Dat is uiteraard niet het enige dat ze serveren: je kunt hier ook terecht voor een ontbijtje of lunch. Het zaakje lijkt in eerste instantie niet veel zitplaatsen te hebben maar als je doorloopt naar achteren en de hoek om gaat vind je zitplaatsen in overvloed. Voeg ‘m toe aan je lijstje met leuke hotspots in Alicante.

€€, Calle San Nicolás 4, Alicante

La Mes Coketa

Als je zin hebt in een stukje taart dan is deze leuke hotspot La Més Coketa in Alicante. En één ding is zeker: je hebt zin in taart. Want door de stad banjeren is naast heel leuk, ook best vermoeiend. Af en toe ergens neerploffen voor een koffie is dus geen slecht idee. En zodra je dit zaakje binnenloopt word je aangekeken door een stuk of zeven heerlijke taarten. Probeer dat maar eens te weerstaan. Onze tip: gewoon aan toegeven!

€€, Calle San lldefonso 16, Alicante 

Sip and Wonder Coffee House

Zoals je inmiddels misschien al beseft is er aan leuke hotspots en ook koffietentjes geen gebrek in Alicante. Zo vind je er ook Sip and Wonder, een hippe koffiebar hartje stad. Wij zijn hier twee keer gaan ontbijten. Ze serveren redelijk simpele ontbijtjes, maar wel echt lekker. Toast met smashed avocado (altijd goed) of een bakkie yoghurt met granola. Perfect om je dag mee te beginnen, toch?

€€, Carrer Poeta Campos Vasallo 8, Alicante

L’arruzz

Wil je de echte Spaanse keuken proeven? Dan ben je bij L’arruzz op het juiste adres! Op de kaart zijn voornamelijk tapas te vinden. Maar ook een van de bekendste Spaanse gerechten: paella. Het zit er bomvol met locals en geloof ons, dat is een goed teken. Als we ergens achter zijn gekomen tijdens onze reizen, is het dat wel. ‘Bomvol’ is geen understatement, dus de kans bestaat dat je even moet wachten op een plekje. Je kunt plaatsnemen aan de brede bar voor in de zaak of de hoek om lopen naar het restaurant-gedeelte. Een ding is zeker: het is het wachten waard!

€€, Calle de Portugal 35, Alicante

Sale & Pepe Barrio

Heb je even geen zin in Spaans eten? Dan raden we deze hotspot in Alicante zeker aan! Je kunt hier aanschuiven voor de lekkerste pizza en pasta. Heb je meteen het gevoel dat je ook even in Italië bent geweest. Wat wil je nog meer? Kleine lifehack: neem de lavacake als toetje!

€€, Calle de Muños 3, Alicante

Jazzy tunes op woensdag bij Founders Bar in Maastricht

Op culinair avontuur bij Bistro Francis in Valkenburg

Tips in Bangkok: vervoer, hotels & restaurants

Eten in Bangkok: restauranttips & streetfood plekken

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Leuke hotspots & handige tips

6 X cocktails drinken op Curaçao